Bírósági végrehajtó segítette az uzsorásokat?

Két uzsorást is feljelentett Drávapiski polgármestere, a rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a Siklós környéki településeken házakat szerző párost nagy valószínűséggel egy bírósági végrehajtó is segítette.

Egy önálló bírósági végrehajtó segíthette az uzsorásokat Baranya megyében, közölte Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere. A végrehajtó ellen eljárás indult, ilyen esetekben azonban a rendőrség nem folytathat nyomozást, ezért az ügyet várhatóan a Baranya Megyei Főügyészség vizsgálja majd tovább.

A hivatalos rendőrségi határozatban az áll, hogy folyik a polgármester júniusi feljelentése alapján a nyomozás két ember ellen, akik 50-100 százalékos kamatra adtak hiteleket Siklós környéki családoknak. Ha az adósok nem fizettek, elvették a házaikat.

A rendőrség gyanúja szerint az ingatlanok megszerzésében egy önálló bírósági végrehajtó is közreműködött. B. László könyvelését lefoglalták. Mostanra kiderült, hogy a végrehajtó összejátszott az uzsorásokkal, a hozzá befolyt összegekből másoknak utalt át pénzeket, a rábízott ingatlanokkal és pénzzel a sajátjaként rendelkezett, vagyis sikkasztást követett el.

Az ügyben várhatóan a Baranya Megyei Főügyészség jár majd el, de egyelőre nincsenek náluk a dokumentumok, tudta meg a Független Hírügynökség Petréteiné Malomsoki Csillától a Baranya Megyei Főügyészség főügyész helyettesétől.

A behajtó ellen egy másik feljelentést is tettek: egy német állampolgár szerint B. László egy jogerős bírósági ítélet után nem hajtotta be a megítélt 21,5 millió forintos tartozást, sőt tanácsot adott az adósoknak, hogy vagyonuk átruházásával miképp tudják elkerülni a behajtást.