Alfréd
-3 °C
3 °C

Mégsem a tanító ölte meg a gyermek-szépségkirálynőt

2006.08.29. 00:27
Ejtette a vádat a JonBenet Ramsey gyermek szépségkirálynő meggyilkolásával gyanúsított John Mark Karr amerikai tanító ügyében a Colorado állambeli Boulder ügyésze.

"Megszüntettük az eljárást Karr ellen" - jelentette be Mary Lacy. Hozzátette, hogy a helyi idő szerint hétfő délutánra kitűzött első meghallgatást is törölték.

Az ügyész közleményében megerősítette, hogy a tíz évvel ezelőtt, 1996 karácsonyán elkövetett bűntett színhelyén talált DNS-nyomok "nem azonosak John Mark Karréval".

A hatéves, szőke kislányt összeverték és megfojtották: holttestére 1996. karácsony másnapján találtak rá a szülői ház pincéjében a Colorado állambeli Boulderban.

Karr családja minden körülményre kiterjedően bizonyította, hogy a férfi 1996 karácsonyát a családjával töltötte a Georgia állambeli Atlantában - tette hozzá az ügyésznő. A 41 éves Karrt hétfőn a Boulder megyei seriff hivatala szabadon bocsátotta a vizsgálati fogságból.

A férfit, aki ellen az amerikai nyomozati szervek augusztus 11-én adtak ki körözést előre megfontolt gyilkosság vádjával, néhány nappal később fogták el Thaiföldön, és a thaiföldi rendőrség közlése szerint szóban beismerte a kislány tíz évvel korábbi meggyilkolását.

A számos gyermek szépségversenyt megnyerő, hatéves JonBenet Ramsey meggyilkolása mélységesen megindította az amerikaiakat, és az egyik legtöbbet taglalt bűnüggyé lett. Mivel a nyomozás nem vezetett sehová, a szülőket is meggyanúsították.