Elfogultságot sejt a Balla-gyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje

2008.05.05. 16:18
Védence szabadlábra helyezését és a nyomozócsoport leváltását kérte a Balla-gyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje. A gyilkossággal a debreceni fideszes képviselő fiát gyanúsítják, aki az ügyvéd, Magyar György szerint az elmúlt egy évben bármikor megszökhetett volna. Mivel nem tette, Magyar szerint letartóztatása indokolatlan.

Másik megye nyomozóira bízná a debreceni fideszes képviselőnő, Balla Irma gyilkosa utáni nyomozást a gyanúsított, Balla Irma fiának az ügyvédje. Magyar György szerint mivel politikust gyilkoltak meg, túl nagy nyomás nehezedik a hajdú-bihari rendőrökre, hogy egy év után már valamilyen eredményt mutassanak fel.

Az ügyvéd szerint indokolatlan volt az előzetes letartóztatás is, ezért kéri ügyfele szabadon engedését. A képviselőnő fiának ugyanis egy éve lett volna arra, hogy megszökjön, de nem tette.

A 29 éves férfi ügyvédje beadványában gyanúsítotti kihallgatást is kért a megyei főügyésztől. Ügyfele ugyanis nem tett eddig vallomást, de ha kell, újra elmondja a rendőröknek azt, amit korábban még tanúként mondott.

Balla Irmát tavaly húsvétkor saját otthonában verték agyon. Egy hétfős nyomozócsoport dolgozik azóta az ügyön. A fiát két hete tartóztatták le a rendőrök. Azt még egyelőre maga a vádlott sem tudhatja, milyen bizonyítékok alapján helyezték előzetes letartóztatásba.