2024 június 14. 21:00
Németország 0
Skócia 0

Egy olaszt fogtak el a brit kislány elrablása ügyében

2007.06.28. 23:13
Spanyol sajtójelentések szerint elfogtak egy olasz férfit Gibraltár közelében, aki összefüggésben lehet az ötven napja, egy portuáliai hotelszobából eltünt brit kislány ügyével. A lapok szerint a férfi pénzt akart kicsikarni a gyerek szüleitől, azt állítván közli cserébe a gyerek tartózkodási helyét.

Spanyol médiajelentések szerint az ország déli részén őrizetbe vettek egy olasz férfit a Portugáliában ötven napja elrabolt 4 éves brit kislány, Madeleine McCann ügyével kapcsolatban, és a hatóságok kihallgattak egy portugál nőt is az ügyben. Egyelőre azonban nem egyértelmű, hogy a férfit valóban a kislány eltűnésével összefüggésben vették-e őrizetbe, az olasz külügyminisztérium pedig Rómában egyenesen cáfolta ezt az állítást.

Spanyol tévéjelentések szerint az illető pénzt akart kicsikarni az eltűnt lány szüleitől, a gyermek tartózkodási helyének megjelöléséért cserébe. A spanyol rendőrség azonban ezt sem erősítette meg.

A hatóságok szerint a férfit csütörtök reggel fogták el Cadiz tartománybeli Sotograndéban, Gibraltár közelében, egy Franciaországban kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján. A rendőrség szóvivője kijelentette, hogy a francia elfogatóparancs nem kapcsolódik az elrabolt kislány ügyéhez. Részletekkel pedig nem szolgált arra vonatkozóan, hogy miért merült fel gyanú az olasz férfival szemben az elrabolt kislány ügyével összefüggésben.

Rendőrségi tájékoztatás szerint a férfival együtt, az említett spanyolországi településen a hatóságok feltartóztak egy portugál nemzetiségű nőt is. A tájékoztatás szerint őt kihallgatták, megállapították személyazonosságát. Ez azonban nem jelent őrizetbe vételt - tették hozzá.

A négyéves Madeleine május 3-án tűnt el Portugáliában, egy Praia da Luz-i hotelszobából, ahol két ikertestvérével, egy kétéves kislánnyal és kisfiúval aludt, amíg a szüleik mintegy ötven méterrel arrébb egy étteremben vacsoráztak. A szülők azóta nemzetközi kampányt indítottak kislányuk felkutatására számos híresség támogatásával, s a Vatikánban is jártak, ahol fogadta őket XVI. Benedek pápa.