Árpád
-2 °C
3 °C

Előzetesbe kerülhetnek a vesztegető autópálya-rendőrök

2007.05.24. 10:46
Előzetes letartóztatását kezdeményezi az ügyészség annak a két rendőrnek, akik igazoltattak egy cigarettacsempészt, majd a gyanú szerint elvették a pénzét és a rakományát.

Vesztegetés bűntettében két rendőr előzetes letartóztatását kezdeményezi a Pest Megyei Főügyészség a Budakörnyéki Bíróságnál, közölte a Pest megyei főügyész-helyettes csütörtökön.

Csecserics István elmondta, hogy egy tavaly novemberi esetről van szó, amikor ukrán cigarettacsempészek szállítmányát csípték el a rendőrök. Az ukrán csempészek egy magyar szállítót kértek meg, hogy Nyíregyházáról Budapestre egy kisteherautóval 4 ezer karton illegálisan behozott cigarettát fuvarozzon.

A kocsit az autópálya-rendőrség gödöllői egységének két embere feltartóztatta, majd egy benzinkúthoz irányította. Ezután egy elhagyatott helyre mentek, ahol a vezetőt - elmondása szerint - arra kényszerítették, hogy a nála lévő 840 ezer forintot betegye a rendőrautóba. A két rendőr ezek után a cigaretták egy részét is magához vette, majd a pórul járt fuvarozót elengedte. Azt még nem lehetett tisztázni, hogy mi lett a többi cigarettának a sorsa.

A sértett most megtett feljelentése alapján indította meg szerdán a Pest-vidéki Nyomozó Igazgatóság a vizsgálatot, ennek eredményeként őrizetbe vette a két gyanúsítottat és házkutatást rendelt el otthonukban.

Az eddigi terhelő adatok indokolják előzetes letartóztatásukat. A hatósági személy által elkövetett vesztegetés bűntettéért 5-től 10 évig terjedő büntetés szabható ki, hívta fel rá a figyelmet a főügyész-helyettes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?