Vilhelmina
11 °C
28 °C

Előzetesbe kerülhetnek a vesztegető autópálya-rendőrök

2007.05.24. 10:46
Előzetes letartóztatását kezdeményezi az ügyészség annak a két rendőrnek, akik igazoltattak egy cigarettacsempészt, majd a gyanú szerint elvették a pénzét és a rakományát.

Vesztegetés bűntettében két rendőr előzetes letartóztatását kezdeményezi a Pest Megyei Főügyészség a Budakörnyéki Bíróságnál, közölte a Pest megyei főügyész-helyettes csütörtökön.

Csecserics István elmondta, hogy egy tavaly novemberi esetről van szó, amikor ukrán cigarettacsempészek szállítmányát csípték el a rendőrök. Az ukrán csempészek egy magyar szállítót kértek meg, hogy Nyíregyházáról Budapestre egy kisteherautóval 4 ezer karton illegálisan behozott cigarettát fuvarozzon.

A kocsit az autópálya-rendőrség gödöllői egységének két embere feltartóztatta, majd egy benzinkúthoz irányította. Ezután egy elhagyatott helyre mentek, ahol a vezetőt - elmondása szerint - arra kényszerítették, hogy a nála lévő 840 ezer forintot betegye a rendőrautóba. A két rendőr ezek után a cigaretták egy részét is magához vette, majd a pórul járt fuvarozót elengedte. Azt még nem lehetett tisztázni, hogy mi lett a többi cigarettának a sorsa.

A sértett most megtett feljelentése alapján indította meg szerdán a Pest-vidéki Nyomozó Igazgatóság a vizsgálatot, ennek eredményeként őrizetbe vette a két gyanúsítottat és házkutatást rendelt el otthonukban.

Az eddigi terhelő adatok indokolják előzetes letartóztatásukat. A hatósági személy által elkövetett vesztegetés bűntettéért 5-től 10 évig terjedő büntetés szabható ki, hívta fel rá a figyelmet a főügyész-helyettes.