Piroska
3 °C
3 °C

Rendőrök fosztották ki a cigarettacsempészt

2007.05.23. 14:27
Két gödöllői autópálya-rendőrt állítottak elő az ügyészségre korrupció gyanújával, értesült a Havaria Press. A rendőröket azzal gyanúsítják, hogy egy cigarettacsempésztől elvettek 840 ezer forintot és 4 ezer karton cigarettát.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szerdán hajnalban fogta el az Autópálya Rendőrség Gödöllői Alosztályának két munkatársát, őrizetbe vételükről várhatóan a délután döntenek majd.

A hírügynökség információi szerint az ügy előzménye az, hogy tavaly novemberben egy kisteherautó sofőrje - egy ukrán cigarettacsempész megbízásából - 4000 karton cigarettát fuvarozott, amikor Gödöllő térségében egy járőr leintette.

Az egyenruhások leterelték az autópályáról a csempészt, ahol - az eddigi információk szerint - elszedték tőle a cigarettát és a nála lévő 840 ezer forintot is.

A történtekre ezután a cigarettacsempészek feljelentése nyomán derült fény. A Pest Megyei Főügyészség részéről megerősítették az elfogás tényét, de további részleteket nem közöltek.

Egy héttel ezelőtt az Autópálya Rendőrség Emődi és Káli Alosztályából 13 rendőrt helyeztek előzetes letartóztatásba, vesztegetés és hivatali visszaélés gyanújával.

A Miskolci Ügyészségi Nyomozó Hivatal összesen tizenhat ember ellen indított eljárást, folytatólagosan elkövetett vesztegetés miatt. A gyanú szerint az autópálya-rendőrök arról állapodtak meg néhány autómentő vállalkozóval , hogy baleset esetén kizárólag őket hívják mentésre, ennek fejében a rendőrök pénzt kaptak a vállalkozóktól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!