Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lőszerrel kereskedett a rendőriskola oktatója?

2007.05.23. 14:08
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a volt rendőriskolai oktatót, akit a múlt héten kommandósok fogtak el Szegeden - értesült a Havaria Press. A férfi azzal gyanúsítják, hogy nagy mennyiségű lőszert adott el sportlövő ismerőseinek.

A volt rendőrt a múlt szerdán reggel megbilincselve vitték el fegyveres, csuklyás kommandósok Szegeden egy Gáz utcai ötemeletes panelházból.

A férfi, aki a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola szakoktatója és egyben a lőszerraktár kezelője volt, az ügyészség gyanúja szerint jogellenesen kereskedett az rendőriskola lőszereivel.

A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy a két hónapja leszerelt oktató hosszabb ideje, jelentős mennyiségben adhatott el lőszert sportlövő ismerőseinek. Az ügyészség egyelőre lőszerrel való visszaélés gyanújával folytat nyomozást a férfi ügyében.

A hírügynökség információi szerint a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában egy belső vizsgálat alkalmával fedezték fel, hogy hiányzik a lőszerek egy része. Ezután indult nyomozás a 38 éves férfi ellen.

Lapinformációk szerint a gyanúsított leszerelése óta egy szegedi magánlőtér oktatója, emellett versenyszerűen foglalkozik sportlövészettel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?