István, Vajk
19 °C
33 °C

Lőszerrel kereskedett a rendőriskola oktatója?

2007.05.23. 14:08
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a volt rendőriskolai oktatót, akit a múlt héten kommandósok fogtak el Szegeden - értesült a Havaria Press. A férfi azzal gyanúsítják, hogy nagy mennyiségű lőszert adott el sportlövő ismerőseinek.

A volt rendőrt a múlt szerdán reggel megbilincselve vitték el fegyveres, csuklyás kommandósok Szegeden egy Gáz utcai ötemeletes panelházból.

A férfi, aki a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola szakoktatója és egyben a lőszerraktár kezelője volt, az ügyészség gyanúja szerint jogellenesen kereskedett az rendőriskola lőszereivel.

A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy a két hónapja leszerelt oktató hosszabb ideje, jelentős mennyiségben adhatott el lőszert sportlövő ismerőseinek. Az ügyészség egyelőre lőszerrel való visszaélés gyanújával folytat nyomozást a férfi ügyében.

A hírügynökség információi szerint a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában egy belső vizsgálat alkalmával fedezték fel, hogy hiányzik a lőszerek egy része. Ezután indult nyomozás a 38 éves férfi ellen.

Lapinformációk szerint a gyanúsított leszerelése óta egy szegedi magánlőtér oktatója, emellett versenyszerűen foglalkozik sportlövészettel.