Februárban kezdődik a magyarcsanádi kislány gyilkosának pere

2006.12.19. 15:14
Kizárólag a makói K. Andrást vádolják a magyarcsanádi 18 éves P. Henrietta megkínzásával és meggyilkolásával. A per hamarosan kezdődik.

Február 5-én és 6-án tárgyalja a Csongrád Megyei Bíróság annak a fiatalkorú fiúnak a bűnperét, aki az idén nyáron megölt egy 18 éves magyarcsanádi lányt. A megyei bíróság tájékoztatása szerint adminisztrációs hiba folytán jelenhetett meg hétfőn tévesen az az információ, hogy a büntetőpert január 8-án kezdik tárgyalni.

A rendőrök a 15 éves K. Andrást gyanúsítják a minősített gyilkosággal. A brutális fiatal leütötte, megkötözte, megkínozta, megerőszakolta, majd felgyújtotta a magyarcsanádi kislányt. A rendőrség szerint július végén, a makói fiatal azzal az indokkal, hogy megmutatja, merre horgászik közös barátjuk, Pénzes Henriettát egy erdős területre csalta, ahol leütötte, majd kikötözte. A 15 éves fiú miután megerőszakolta, felgyújtotta, magára hagyta áldozatát, aki órákon keresztül szenvedett az elhagyatott területen.


Pénzes Henrietta temetése

A szörnyű kínokat kiálló áldozat hagymaszedők próbáltak segíteni, és először a szegedi bőrklinikára került, majd helikopterrel a fővárosba vitték, de életét nem lehetett megmenteni. A néhány nap után elfogott, feltételezett tettes ellen a megyei főügyészség november végén emelt vádat - többek között aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt -, tettéért a fiatalkorú akár 15 évnyi börtönbüntetést is kaphat.