2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Meghalt a felgyújtott makói lány

2006.08.10. 09:16
A testfelülete 60 százalékán megégett lány szerdán vérmérgezést kapott, csütörtök hajnalban pedig meghalt. Pénzes Henriettát július 20-án gyújtották fel, a rendőrség egy 15 éves fiút gyanúsít.

Nem sikerült megmenteni a három hete Makón felgyújtott 18 éves lány, Pénzes Henrietta életét. A magyarcsanádi lányt július 20-án hajnalban erőszakolták meg, és gyújtották fel Makó külterületén.

Pénzes Henrietta testének 60 százalékán szenvedett égési sérüléseket. A lányt mesterséges kómában tartották, többször megoperálták. Állapota azonban nem javult, kezelőorvosa mindvégi hangsúlyozta, hogy a lány folyamatosan életveszélyben van. Szerdán újabb komplikáció, vérmérgezés lépett fel, és Henrietta legyengült szervezet nem bírta tovább a megpróbáltatásokat. Ilyen fokú égési sérülésekkel csoda lett volna, ha sikerül megmenteni életét.

A brutális bűncselekménnyel egy 15 éves helyi fiút, K. Andrást gyanúsítják. A rendőrség Pénzes halála miatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre változtatta a gyanúsítást. K. volt az, aki az áldozat barátja, S. Norbert szerint hazakísérte a lányt a végzetes reggelen. Bár a rendőrség egyelőre csak K. Andrást gyanúsítja, megdőlhet a magányos tettes teóriája

Ügyvédje, Tenke Anna szerint szerint K. már csak fizikai adottságai miatt sem hajthatta végre egyedül a támadást - a fiú jóval kisebb termetű áldozatánál. K. egyébként egyszer tett eddig vallomást. Akkor tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, és meg nem erősített sajtóhírek szerint S. Norbert ellen vallott.

S. alibijét egyébként egy hetvenéves férfi igazolta, állítólag a bűncselekmény idején, életükben először, együtt horgásztak, és egy kocsmába is betértek, de a kocsmárosnő utólag ezt nem tudta igazolni, nem emlékezett rájuk. A 19 éves, magát egyetemistának hazudó fiút a rendőrök csak tanúként hallgatták meg.

K. András továbbra is előzetes letartóztatásban van, amit július 21-én egy hónapra rendelt el a bíróság. Ennek lejárta előtt az ügyészségnek indítványoznia kell a hosszabbítást, de összességében három évig lehet valaki előzetesben az első fokú ítélet meghozataláig.