Jenő
-3 °C
6 °C

A felgyújott-megerőszakolt tinédzser apja vérbosszút kiált

2006.07.22. 16:49
A tizennyolc éves magyarcsanádi lányt csütörtök hajnalban egy Makó környéki erdőben egy fához kötözték, megerőszakolták, felgyújották majd magára hagyták. Az eset tizenöt éves, előzetesben lévő gyanúsítottja megtagadta a vallomástételt. A lány a kórházban küzd az életéért, a szülők tehetetlenek.

A tizenöt éves makói K. Andrást azzal gyanúsítják, hogy két napja brutálisan megerőszakolta majd felgyújtotta a magyarcsanádi Pénzes Henriettát, aki azóta válságos állapotban fekszik a kórházban. A Blikk szombati információi szerint a lány testének nyolcvan százaléka és még a tüdeje is megégett. A szülőknek az orvosok azt mondják, ötven százalék az esély arra, hogy lányuk életben marad.

Kegyetlen kamasz

A rendőrség szerint az embertelen bűncselekményt K. András követte el (a Színes Bulvár Lap szerint a fiú beceneve Muki), akit péntek óta előzetes letartóztatásban tartanak emberölés kísérlete miatt. Az SzBL megtudta, hogy a gyanúsított édesanyjával él, apja egy éve felakasztotta magát. Problémák már korábban is adódtak vele deviáns veselkedése miatt: régen idős asszonyokat ütött le, miután azok a bankautomatából pénzt vettek fel.

Tehetetlenség

A Blikk elérte a szülőket, akik tehetetlenül nézik, ahogy lányuk a kórházban szenved. A lapnak a bútorasztalos édesapa elmondta, hogy ha keze közé kerül a tettes, akkor ugyanazt fogja vele tenni, mint amit ő tett a lányával. Henrietta édesanyja, aki eladóként dolgozik az egyik magyarcsanádi kisboltban, lánya kórházba kerülése óta nyugtatókon él, és imádkozik, hogy lánya ne haljon meg. Henrietta eddig egy makói szakközépiskolában tanult varrónőnek.

Az eset:

A Színes Bulvár értesülése szerint csütörtökön román hagymaszedő munkások találtak rá az összeégett lányra. A lányt először megerőszakolták majd gyúlékony anyaggal locsolták be, aztán felgyújtották. A rendőrség fél nap után elfogta K. Andrást, akit a kegyetlenség elkövetésével vádolnak. K. András a szerencsétlenül járt Pénzes Henrietta barátjának, Norbinak a haverja volt. Szerda este együtt hamburgereztek hármasban a makói Brooklyn hamburgerezőben majd a makói tóhoz mentek horgászni. Itt hajnal négykor Norbi megkérte K. Andrást, hogy vigye haza Henriettát Simsonjával, de aztán nem haza vitte, hanem a várostól négy-öt kilométerre fekvő erdőbe, ahol kikötözte egy fához, aztán a fent említett szörnyűségeket tette vele.

Tudatszűkület

A Színes Bulvárnak nyilatkozó agressziókutató szerint ilyen extrém bűntettet csakis súlyosan antiszociális, deviáns ember képes elkövetni. A szakember szerint a fiú valószínűleg piromán is, de az biztos, hogy a normális emberekétől nagyban eltér a lelkivilága.

A bulvárlap egy ügyvédet is megkeresett, aki szerint a K. Andrásra kiszabható büntetés függ attól is, hogy a lány életben marad-e, de fiatal korára való tekintettel maximum tíz évet kaphat. Az ügyvéd elmondta, felléphetnek büntetést kizáró illetve enyhítő körülmények is, mint például a kóros elmeállapot vagy a tudatszűkült állapot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?