2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Koncert közben lőtték le a Pantera exgitárosát

2004.12.09. 10:27
Öt ember meghalt az ohiói Columbusban, a volt Pantera-tagokból összeállt Damageplan koncertjén. Egy ismeretlen férfi feljutott a színpadra, és lőni kezdett Darrell Abbottra, a Pantera egykori szóló- és ritmusgitárosára, majd a közönségre fordította fegyverét.

A Damageplan zenekar - két tagja, Vinnie Paul dobos és Darrell "Dimebag" Abbott gitáros a Magyarországon is koncertezett egykori Pantera tagjai voltak - az Alrosa Villa nevű, zsúfolásig megtelt szórakozóhelyen épp csak belevágott az első számba, amikor lövések dördültek, jelenti az Associated Press. Az első lövéseket célzottan Darrell Abbottra adta le egy ismeretlen férfi.

Öt halott


Darrell Abbott
Forrás: damageplan.com

A december 8-án, szerda éjjel - magyar idő szerint a csütörtök reggeli órákban - lövöldöző fegyveres a közönséget sem kímélte, Abbott után a metálosokra kezdett lőni. A gitároson kívül még három embert lőtt agyon, kettőt megsebesített. A fegyverest végül a helyszínre érkező rendőrök lelőtték, így ő az incidens ötödik halálos áldozata. A sérülteket azonnal kórházba szállították, együk állapota súlyos, a másiké válságos.

A színpadtól körülbelül tíz méterre álló egyik szemtanú szerint a kapucnis pulóvert, jéghokis pólót viselő férfinak egy kidobóember és a klub egyik alkalmazottja is a nyomában volt, amikor bejutott a színpadra. Ezután üvöltözni kezdett, és közelről öt-hat lövést adott le Abbottra, majd az őt megfékezni próbáló kidobóemberre is rálőtt.

A férfit végül egy rendőr terítette le. "Ha nem jár épp a közelben a kollégánk, azt hiszem sokkal rosszabbul is végződhetett volna az eset" - mondta a colombusi rendőrség szóvivője, aki szerint rémisztő zűrzavar uralkodott a helyszínen, a lövöldözéstől kitört pánikban a rajongók százával próbáltak kijutni a klubból.

Gyászol a metálos világ

"Dimebag" Darrel erőszakos halála sokkolta a metálos világot. "Szóhoz sem tudok jutni - nyilatkozott az MTV-nek Rob "Blasko" Nicholson, a Rob Zombie és Ozzy Osbourne basszusgitárosa, Darrel barátja. - Ez totál hihetetlen. Dimebag egy kibaszott legenda, és ez az egész egy rohadt nagy szarság."

"Ez kész elmebaj - mondta Howard Jones, a Killswitch Engage frontembere, aki korábban együtt turnézott a Damageplannel. - Hiányozni fog Darrell, az embert, a zenészt és a barátot siratjuk."