Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Gyomirtóval mérgezte meg nővérét és sógorát

2004.07.05. 11:41
2003 nyarán két mérgezéses eset is történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján, az egyik halállal végződött. A nyomozás kiderítette, hogy feltehetőleg az egyik hozzátartozó felelős a történtekért. A mérgezésekkel gyanúsított fiatalasszonyt múlt héten fogták el Budapesten a rendőrök.
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a fiatalasszonyt, aki a gyanú szerint megmérgezte a húgát és a sógorát Vaján. Az ügy szálai még tavaly júliusra nyúlnak vissza, ekkor jelentették be a mátészalkai rendőrkapitányságra, hogy a szatmári településről mérgezés gyanújával kórházba került, majd életét vesztette egy 30 éves nő.

Mivel az áldozatról kiderült, hogy depressziós volt, és már korábban is több öngyilkossági kísérlete volt, a rendőrség azt feltételezte, hogy öngyilkosságról lehet szó. Három héttel később azonban az elhunyt nő férje is hasonló, bár enyhébb tünetekkel került kórházba, és ez már felkeltette a hatóságok gyanúját.

Eltűnt a gyanúsított

A szakorvosi vizsgálatok rövidesen kiderítették, hogy mérgezést túlélő férfi és elhunyt felesége szervezetében is ugyanazt a foszforsav-bázisú gyomirtószert lehetett kimutatni. Emellett az egyéb körülmények is azt valószínűsítették, hogy valaki el akarta tenni a házaspárt a láb alól. A gyanú az áldozattal egy háztartásban élő 32 éves nővérre terelődött, aki azonban eddigre eltűnt a településről. A kitartó nyomozás így csak a múlt hét végére vezetett eredményre, s ekkor fogták el a fővárosban a gyanúsítottat.

Szerelmi bosszú

A keresztkérdések hatására a 32 éves fiatalasszony beismerte, hogy ő végzett a húgával, illetve ő próbálta meg eltenni láb alól annak férjét is, szerelmi bosszú miatt. Elmondta, hogy tudta, melyik családtag mit szeret, így nővérének őszibaracklébe keverte, sógorának pedig süteménybe sütötte bele a gyomirtót.

Az ügy érdekessége, hogy a fiatalasszony korábban már négy évet ült börtönben, emberölési kísérlet miatt, mivel olyan súlyosan összevagdosta egy baltával a bátyját, hogy az nem sokkal a támadás után életét vesztette. A bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, vele szemben több emberen, előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet miatt indult eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!