Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyomirtóval mérgezte meg nővérét és sógorát

2004.07.05. 11:41
2003 nyarán két mérgezéses eset is történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján, az egyik halállal végződött. A nyomozás kiderítette, hogy feltehetőleg az egyik hozzátartozó felelős a történtekért. A mérgezésekkel gyanúsított fiatalasszonyt múlt héten fogták el Budapesten a rendőrök.
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a fiatalasszonyt, aki a gyanú szerint megmérgezte a húgát és a sógorát Vaján. Az ügy szálai még tavaly júliusra nyúlnak vissza, ekkor jelentették be a mátészalkai rendőrkapitányságra, hogy a szatmári településről mérgezés gyanújával kórházba került, majd életét vesztette egy 30 éves nő.

Mivel az áldozatról kiderült, hogy depressziós volt, és már korábban is több öngyilkossági kísérlete volt, a rendőrség azt feltételezte, hogy öngyilkosságról lehet szó. Három héttel később azonban az elhunyt nő férje is hasonló, bár enyhébb tünetekkel került kórházba, és ez már felkeltette a hatóságok gyanúját.

Eltűnt a gyanúsított

A szakorvosi vizsgálatok rövidesen kiderítették, hogy mérgezést túlélő férfi és elhunyt felesége szervezetében is ugyanazt a foszforsav-bázisú gyomirtószert lehetett kimutatni. Emellett az egyéb körülmények is azt valószínűsítették, hogy valaki el akarta tenni a házaspárt a láb alól. A gyanú az áldozattal egy háztartásban élő 32 éves nővérre terelődött, aki azonban eddigre eltűnt a településről. A kitartó nyomozás így csak a múlt hét végére vezetett eredményre, s ekkor fogták el a fővárosban a gyanúsítottat.

Szerelmi bosszú

A keresztkérdések hatására a 32 éves fiatalasszony beismerte, hogy ő végzett a húgával, illetve ő próbálta meg eltenni láb alól annak férjét is, szerelmi bosszú miatt. Elmondta, hogy tudta, melyik családtag mit szeret, így nővérének őszibaracklébe keverte, sógorának pedig süteménybe sütötte bele a gyomirtót.

Az ügy érdekessége, hogy a fiatalasszony korábban már négy évet ült börtönben, emberölési kísérlet miatt, mivel olyan súlyosan összevagdosta egy baltával a bátyját, hogy az nem sokkal a támadás után életét vesztette. A bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, vele szemben több emberen, előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet miatt indult eljárás.