Eljárás indult a Baumag szövetkezet ellen

MTI
2004.03.03. 14:13
Csalás bűntettének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a Baumag szövetkezet tevékenységével kapcsolatban a tagok által tett feljelentések alapján; a Legfőbb Ügyészség a fővárosban folyó valamennyi nyomozást egyesítette és fokozott felügyelet alá vonta - közölte Borbély Zoltán szóvivő szerdán az MTI-vel.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati főosztálya folytatja. A fővárosi főügyész az ügy nyomozásának fokozott felügyeletét a Fővárosi Főügyészség hatáskörébe vonta az ügy jogi minősítésének bonyolultságára, a károsultak nagy számára és a közvélemény kiemelt figyelmére tekintettel - mondta az ügyészség szóvivője.

A Baumag szövetkezet mintegy 400 károsult tagja korábban petíciót nyújtott be a kormánynak és az ügyészségnek azonnali vagyonzárlatot, felügyelőbiztos kinevezését és a felelősök felelősségre vonását követelve, mivel a társaság 18 ezer befektetője nem tud hozzájutni mintegy 40 milliárd forintnyi követeléséhez.

A szóvivő közölte: "a Fővárosi Főügyészség minden, az ügyben előterjesztett indítványt a büntetőeljárási törvény szabályainak figyelembevételével bírál el, teszi meg a szükséges intézkedéseket és biztosítja a nyomozás szakszerű lefolytatását".

Vasárnap a Parlament előtt tüntető károsultak úgy döntöttek, hogy egy hét haladékot adnak az ügyészségnek és a kormánynak a petíció megválaszolására.