Gerzson
-3 °C
2 °C

Szűzmáriás toastot bocsátottak árverésre

2004.11.18. 14:00
Háromezer dollárért kínált eladásra egy tíz éve készült sajtos toastot egy floridai asszony. A szendvicsre, tulajdonosa szerint, Szűz Mária képe égett rá. A rajongók vagyonokat adnának érte, mások hamisítják.
Százezren licitáltak eddig az eBay online aukciós oldalon egy tízéves sajtos melegszendvicsre. A toast egyik oldalán az árverésre bocsátó szerint nem más, mint Szűz Mária arcképe látható.

Csodás tulajdonságok

#alt# A szendvicset tíz éve készítette Diana Duyser. A floridai nő az első falat után szembesült azzal, hogy a kenyérről "Szűz Mária bámul vissza" rá. A szendvicset gyorsan vatták közé pakolta egy fagyasztózacskóba. Állítása szerint a kenyér - mely "csodás" módon nem penészedik és morzsálódik - rengeteg áldást hozott rá. Pár éve például hetvenezer dollárt nyert a kaszinóban.

A szendvics háromezer dolláros (hatszázharmincezer forintos) kikiáltási ára ellenére is azonnal sláger lett. Az egyik licitáló 99,9 millió dolláros ajánlatot tett, bár ezt az eBay és Duyser is kamunak tartja.

Kétkedők, másolók, hamisítók

A rajongók mellett persze a kétkedők is megjelentek, az ajánlathoz kapcsolódó fórumokban már Elvis és a "megégetett George Bush" képmását mutató szendvicsek képeit is feltették. Az eladók között is fellelkesedtek, rövid keresés után 99 centért már Hello, Kitty-s, ötszáz dollárért hitleres toastot is vásárolhatunk az eBayen. Számtalan másik szűzmáriás, jézusos toast is árverésre került.

Mások a szendvics népszerűségét próbálják kihasználni, az egyik eBay felhasználó pólóra nyomtatta a csodaszendvics fotóját, egy másik olajfestményt készített róla. Vételi ajánlat egyelőre egyik árucikkre sem érkezett.

Nem étkezésre szánja

Duyser a kétkedőkkel szemben biztos igazában. "Hiszem, hogy a szendvicsen Szűz Mária, Isten anyja van", mondta a BBC-nek. Az eBay szintén nem veszi le a szendvicset az aukcióra bocsátott áruk közül. "Semmi sem utal arra, hogy az áruba bocsátó nem adná át a szendvicset a legmagasabb ajánlatot tevőnek", közölte a cég.

Duyser mindenesetre egy figyelmeztetést mellékelt a szendvics mellé. "Szeretném, ha a licitálók tudnák, hogy az áru nem fogyasztási célokat szolgál", írta. A még négy és fél napig tartó licit pillanatnyilag 18 750 dolláron áll.