Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Butikot tört fel egy tizenegy éves kislány

2004.09.10. 12:13
Ezer forintos kárt okozott egy tizenegy éves kislány, akit lopáson értek a rendőrök csütörtökön este egy karcagi divatüzletnél. A gyerek kővel bezúzta a bolt üvegablakát, bement a keletkezett lyukon, és különböző ruhaneműeket pakolt össze.
Karcag központjában, az egyik lakóteleptől mintegy ötven méterre történt a betörés - tájékoztatta az Indexet Mihály László őrnagy, a Karacagi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályáról. Az egyik közelben lakó, épp szolgálaton kívüli rendőr kapott értesítést, hogy "valami mozgás van a boltban, lehet hogy betörtek". A rendőr értesítette ügyeletben lévő kollégáit, akik kiszálltak a helyszínre, ahol bezúzva találták az üzlet kirakatát.

Beljebb lépve meglelték a elkövetőt is, egy tizenegy éves kislányt kezében szatyorral. Mint kiderült, a gyerek egy nagyobb kővel bedobta a kirakatot, majd az üvegszilánkokat berúgva jutott be a helyiségbe. A kislány körülbelül kilencezer forint értékben próbált női ruhaneműket zsákmányolni a boltból, a rongálással nagyjából ezer forint kárt okozott; az előbbi szabálysértési, míg az utóbbi bűncselekményi kategória - tudtuk meg az őrnagytól.

A gyermek családi háttere rendezettnek mondható, nem volt semmilyen arra utaló jel, hogy a kislány ilyesmit elkövethet - mondta Mihály László. Mivel nincs tizennégy éves, ezért büntetőjogilag nem vonható felelősségre, és nem is büntethető a kiskorú elkövető. Amit az ügyben a hatóság tehet, az annyi, hogy értesítik a gyámhatóságot és a gyermekvédelmet, akik majd a szülőkkel együttműködve döntenek az esetleges "beavatkozásról".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!