Szilárda
-4 °C
3 °C

Jól vannak a Széna téri bankrablás sérültjei

2007.05.07. 17:03
A pénteki, Széna téri bankrablás férfi sérültje még hétfőn elhagyja a kórházat, a nőre azonban további műtétek várnak, tájékoztatott Detre Zoltán kezelőorvos. A nő rehabilitációjának várható időtartama másfél év, az előtte álló műtétek nem számítanak rutinműtétnek, mivel nagyenergiájú golyó okozta a sérülést.

Jó állapotban vannak a fővárosi Széna téri bankrablásban túszul ejtett sebesültek: a kézsérült férfi még hétfőn távozik a Szent János kórház traumatológiai osztályáról, míg a lábsérüléseket szenvedett nő további műtétek előtt áll, jelentette ki Detre Zoltán, a sérültek kezelőorvosa a kórház traumatológiai osztálya bejárata előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mivel nagy energiájú lövedék okozta a nő sérülését, ezért nem csupán egy egyszerű rutinműtétet kell elvégezni, mondta Detre Zoltán. Hozzáfűzte, hogy az operáció utáni rehabilitáció várhatóan egy-másfél évig tart. Arra a kérdésre, hogy a sérültek kérték-e pszichológus segítségét, a kezelőorvos azt válaszolta, a férfi kért segítséget, míg a nő nem igényelte.

Pongrácz Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese arról tájékoztatott, hogy a történteket és a bankbiztonsági szabályok betartását ellenőrizendő a bank belső vizsgálatot indított.

Az OTP a legfelkészültebb pénzintézetek egyike ma Magyarországon: biztonsági eszközeik mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak védelmét szolgálják, hangsúlyozta. Megjegyezte, a technikai fejlesztést, a bankfiókok biztonságának megerősítését tovább folytatják, ugyanakkor szerinte nincs olyan biztonsági fok, amely mellett ne fordulna elő a történtekhez hasonló. Beszámolt arról is, hogy az OTP Bank egészségpénztárának ügyvezető igazgatója mindazon áldozatok számára segítséget nyújt, akik ezt igénylik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!