Valér
-2 °C
0 °C

Hitler és Oszama voltak az agyonlőtt túszejtő példaképei

2007.05.07. 06:31
Elit kiképzést és meglehetősen zavaros világképet kapott az a Cseh István, aki a múlt pénteken a Széna téri OTP-ben túszokat ejtett, majd a rendőrség agyonlőtte, írja a Blikk.

Hitler és Oszama bin Laden újságokból kivágott képe díszitette annak a férfinak a szobáját, akit a múlt pénteken egy kommandósakció végén a rendőrök agyonlőttek, tudható meg a Blikkből. Cseh István előzőleg a Széna téri OTP-fiókot megpróbálta kirabolni.

A férfi édesapja beszélt a Blikknek. A szegény sorban élő idős ember nem tudott róla, mire készül a fia, akit még gyermekkorában magára hagyott az édesanyja. Később az anyját meggyűlölő Cseh István a Furkó Kálmán-féle ejtőernyősöknél deszantos lett. A férfi azt mondta, korábban fiának panaszkodott, hogy 4-5 millió forintra lenne szüksége arra, hogy nyugdíjasotthonba mehessen.


Helyszíni felvételeik (Fotók: Barakonyi Szabolcs)

Cseh Magyarországon biztonsági őrként dolgozott. A rendőrség szombaton a férfi otthonában tartott házkutatás során fegyvereket is találtak. A Havaria Press szerint két pisztolyt még a bűncselekmény helyszínén megtaláltak, az idős édesapjával közösen lakott solymári házban további két fegyver, egy sörétes puska és egy lefűrészelt csövű vadászpuska került elő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!