21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Svájci öregúrnak is köze lehetetett Madeleine elrablásához

2007.08.07. 13:28
A portugál rendőrség szerint a négyéves Madeleine McCannt vagy megölték vagy baleset érte az apartmanban, amikor a család Portugáliában nyaralt. A sajtó viszont újabb nyomot emleget: az ügyhöz köze lehet egy 67 éves férfinek, aki egy svájci kislány elrablásával gyanúsítható. A férfi holttestét a múlt szerdán találták meg egy erdőben.

Újabb kombinációk láttak napvilágot a május 3-án elrabolt Madeleine McCannről. A négyéves kislány a portugál Praia de Luz-i üdülőhelyről ikerpár testvérei mellől tűnt el a hotelszobából, miközben a szülők ötven méterre az apartmanuktól vacsoráztak.

Legutóbb Belgiumban vélték látni a kislányt egy párral egy kávézó teraszán, de a rendőrök későn értek a helyszínre, s a pár a gyerekkel felszívódott. Nagy-Britanniában már több mint 4 millió eurós nyomavezető díjat tűztek ki. A család ügyvédje az interneten keresztül további közel egymillió eurós adományt gyűjtött a kereséshez.

A portugál rendőrség szerint a kislány május 3-án éjjel igazából meghalt a Hotels Ocean Club apartmanjában. A portugál rendőrség ezért igazából nem is nyomoz a kislány elrablója vagy elrablói után, közölte a Diario de Noticias című portugál lap.

Újabb nyomok

Hétfőn arról számolt be a portugál sajtó, hogy angol nyomkereső kutyák egy héttel ezelőtt vérnyomokat találtak az apartmanban. A rendőrségnek még meg kell vizsgálnia, hogy a vérnyomok Madeleinetől származnak-e. A portugál nyomozók azt gyanítják, hogy gyilkosság vagy baleset történt a hotelben.

Madeleine McCann

Az eddigi gyanúsított, az angol állampolgárságú Robert Murat elleni nyomozás nem vezetett eredményre. A portugál és az angol média most egy másik lehetséges tettest is emleget, egy negyven év körüli, sötéthajú, valószínűleg afrikai származású, de brit állampolgárságú férfit. A férfit szemtanúk látták, amint május 3-án este egy kislányt hoz ki a karjaiban a Praia de Luz-i üdülőhely apartmanjából.

Egy új nyom Svájcba vezet, ahol a múlt szerdán találták meg egy erdőben a 67 esztendős Urs Hans von Aesch holttestét. A férfi főbe lőtte magát.

A svájci rendőrség közlése szerint a férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy ő rabolta el július 31-én Svájcban a szőke, ötéves Ylenia Lenhardot. A kislány uszodába ment otthonról, amikor nyoma veszett. Ezer rendőr, tűzoltó és búvár kereste, de hiába.

Svájci szál

Az erdőben megtalált férfi hátizsákjában megtalálták a svájci kislány ruháit. A közelben állt a férfi spanyol rendszámú kisbusza. Miután a svájci férfi ideje nagy részét Spanyolországban töltötte, s az általa feltételezhetően elrabolt svájci kislány hasonlít Madeleinere, többen összefüggést vélnek felfedezni a két ügy között.

A Times szerint a férfi mikrobusza hasonló ahhoz, amelyet Madeleine eltűnése után a McCann család apartmanjának közelében láttak a portugál tengerparton.