21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Belgiumban lehet az elrabolt brit kislány

2007.08.03. 12:50
A Portugáliában három hónapja elrabolt brit kislányt vélte felfedezni egy kávézóban egy szemtanú. Azonban mire a rendőrök kiértek, a gyanús trió eltűnt. Maradt viszont egy shake, amit a kislány ivott.

Belgiumban teljes riadókészültségben van mindenki, miután egy gyerekterapeuta hölgy látni vélte Madeleine McCannt egy kávézó teraszán. A flamand kisváros, Tongeren egyik caféjában vette őket észre szombaton, majd a pincérnővel konzultált, és hívták a rendőrséget. A rendőrök azonban 30 perc alatt érkeztek ki, így a pár a gyerekkel egyszerűen felszívódott. Szerencsére ottmaradt viszont a kislány által ivott epres tejital, amit további vizsgálatok céljából elemeznek a hatóságok. Eredmény csak később várható.

A belga rendőrség elkezdte terjeszteni a férfi fantomképét és a kislány arcképét országszerte. Egy negyvenes éveit taposó, borostás, fekete hajú és magas férfit keresnek, aki egy fiatal, húszas éveiben járó, napbarnított bőrű és barna hajú nővel volt. A férfi hollandul beszélt, bár kissé törte azt. A kislány is ijesztően hasonlított Madeleine-re: 5 év körüli, szőke, kékeszöld szemű gyermek volt, és rózsaszín ruhát hordott. Egy fekete Volvót is keresnek a belga rendőrök.

A McCann-család portugáliai nyaralásán elrabolt kislány már 90 napja van távol szüleitől, és csak kósza hírek kapnak lábra néha sorsáról. Az európai rendőrségek minden erejükkel az ügy megoldásán dolgoznak. Belgiumban amúgy sem először látták Madeleine-t, egyszer már feltűnt valakinek Liége városában. Egy szemtanú pedig Máltán vette észre a lányt.