Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Nem rögzítették megfelelően a halálos légvárat

2007.06.15. 07:25
A május elsején életveszélyesen megsérült, majd elhunyt kisfiú szülei olyan fényképeket kaptak egy ismeretlentől, amelyeken látszik, a XVIII. kerületi Malév-pályán felállított légvárat nem rögzítették megfelelően.

A Blikkben közölt fényképek szerint nem volt rögzítve az a légvár, amelyet május elsején egy hirtelen jött szélvihar felborított. A balesetben egy állapotos nő és néhány kisgyermek könnyebben, egy nyolc éves kisfiú életveszélyesen megsérült. Néhány nappal később az agykárosodást szenvedett T. Kornél belehalt sérüléseibe.

A május elsejei ünnepségen, a XVIII. kerületben, a Nagybecskerek utcai Malév-pályán felállított ugrálójátékot a fényképek szerint csak a sarkain rögzítették. A 7-szer 5 méteres játékon a baleset idején több gyermek játszadozott. A képeken az is látszik, hogy a légvár több rögzítőrésze is szabadon lóg.

A fotó az életét vesztett kisfiú szüleinél van, akik egy ismeretlentől számos felvételt kaptak, többek között azt is. A légvárat engedélyező EMÜ-TÜV Bayern Kft. osztályvezetője szerint hiába felel meg műszakilag a játék, ha az üzemeltető nem megfelelően rögzítette.