Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medvebocsot ölt hat lengyel turista

2007.10.23. 12:31
Különös kegyetlenséggel végeztek turisták egy fiatal medvével a Magas-Tátra lengyel oldalán. A tetemet a hét végén találták meg a nemzeti park erdészei. Négy tettest már elfogtak.

Hat lengyel turista megölt egy másfél éves medvebocsot a Magas-Tátra lengyel oldalán, adta hírül a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap. A turisták előbb szendviccsel etették a fiatal állatot, aztán kövekkel megdobálták, végül belefojtották a patakba.

Képünk illusztráció

A kis termetű medve tetemét a hét végén találták meg a Tátrai Nemzeti Park erdészei, rögtön rendőrségi feljelentést tettek. Később kiderült, hogy a közeli Zakopane kórházában jelentkezett két huszonéves fiatalember, azt állítva, hogy a medve rájuk támadt, és négy társukkal együtt önvédelemből dobták a patakba.

Az orvosok szerint azonban a két turistán nem voltak medvetámadásra utaló nyomok, például karmolások vagy harapások, csupán egy-két jelentéktelen karcolás. Ezzel szemben az erdészek a medve tetemén kövek okozta sérüléseket találtak.

Képünk illusztráció

Az egyik orvos kijelentette, hogy a fiatal medve nem tehetett volna kárt a férfiakban. A rendőrség a hat tettesből négyet már azonosított, és megkezdte a kihallgatásukat. Két turistát még keresnek.