Medvebocsot ölt hat lengyel turista

2007.10.23. 12:31
Különös kegyetlenséggel végeztek turisták egy fiatal medvével a Magas-Tátra lengyel oldalán. A tetemet a hét végén találták meg a nemzeti park erdészei. Négy tettest már elfogtak.

Hat lengyel turista megölt egy másfél éves medvebocsot a Magas-Tátra lengyel oldalán, adta hírül a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap. A turisták előbb szendviccsel etették a fiatal állatot, aztán kövekkel megdobálták, végül belefojtották a patakba.

Képünk illusztráció

A kis termetű medve tetemét a hét végén találták meg a Tátrai Nemzeti Park erdészei, rögtön rendőrségi feljelentést tettek. Később kiderült, hogy a közeli Zakopane kórházában jelentkezett két huszonéves fiatalember, azt állítva, hogy a medve rájuk támadt, és négy társukkal együtt önvédelemből dobták a patakba.

Az orvosok szerint azonban a két turistán nem voltak medvetámadásra utaló nyomok, például karmolások vagy harapások, csupán egy-két jelentéktelen karcolás. Ezzel szemben az erdészek a medve tetemén kövek okozta sérüléseket találtak.

Képünk illusztráció

Az egyik orvos kijelentette, hogy a fiatal medve nem tehetett volna kárt a férfiakban. A rendőrség a hat tettesből négyet már azonosított, és megkezdte a kihallgatásukat. Két turistát még keresnek.

  • Tippek
  • Hírek