Botond, Mózes
EUR 389,75 Ft
USD 373,47 Ft
12 °C
29 °C

Vádemelés várható a Millenáris-ügyben

2003.02.28. 14:21
A rendőrség befejezte a nyomozást a közpénzügyi államtitkár által tett két feljelentés ügyében; a nyomozóhatóság hűtlen kezeléssel gyanúsítja Bártfai Bélát, az Orbán-kormány Miniszterelnöki Hivatalának (MeH) államtitkárát és Berkecz Jánosnét, a Millenáris Kht. volt igazgatóját. Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt informatikai kormánybiztost is.
A két gyanúsított ügyében pénteken és jövő hétfőn lesz iratismertetés, amelyek után minden bizonnyal vádemelési javaslatot tesznek az ügyészségnek - mondta Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs igazgató-helyettese pénteken.

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Sík Zoltánt is

Arról is tájékoztatott, hogy Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztos esetében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja a nyomozást, mert az ügyben érintett lehet egy parlamenti képviselő is. Több napilap pénteki információja szerint Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőről van szó.

A rendőrség 400 millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítja a lapinformációk szerint Sík Zoltánt, aki közbeszerzési pályázatok kiírása nélkül bízott meg ügyvédi irodákat és ügyvédeket, köztük Papcsák Ferencet, különböző munkákkal.

Többet fizettek a kht. vezetőjének

Bártfai Bélát azzal gyanúsítják az említett információk szerint, hogy a szerződésben foglaltaknál több mint 30 millió forinttal nagyobb összeg kifizetését engedélyezte a kht. éléről közös megegyezéssel távozott Berkecz Jánosnénak.

Berkecz Jánosnét, a Millenáris Kht. volt vezetőjét több száz millió forintos hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Tavaly szeptember 24-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Millenáris kht. ügyvezető igazgatója az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán. Berkecznét tavaly október elején a rendőrség két napra őrizetbe vette. Az ő ügyében is a MeH Keller László vezette közpénzügyi államtitkársága tett feljelentést a múlt évben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek