Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Tenyérlenyomat-egyezés a móri ügyben?

2007.02.20. 06:19
A Havaria Press értesülései szerint megvan az első közvetlen bizonyíték N. László érintettségére a móri bankrablásban. A Népszabadság úgy tudja, hogy az eredetileg a veszprémi postásgyilkosság miatt keresett férfi rejtekhelyén a móri rabláshoz használt fegyverek golyóinak töltényhüvelyeit is megtalálták.

Egyezik a veszprémi postásgyilkosság miatt keresett N. László tenyérlenyomata a móri bankfiókban találttal, jelentette a Havaria Press rendőrségi forrásokra hivatkozva. A hírügynökség értesülései szerint a szakértői vizsgálat minden kétséget kizáróan kimutatta az egyezést a nyolc emberéletet követelő rablás színhelyén talált lenyomat és a gyanúsított tenyere közötti egyezést.

Amennyiben a Havaria Press értesülései pontosak, ez lenne az első közvetlen bizonyíték a móri rablással már meggyanúsított N. László ellen.

Militarista múlt

N.-t a múlt pénteken, kommandósok fogták el Tatabánya bánhidai lakótelepén. A rendőrség jellemzése szerint "militarista multú" – időközben kiderült, hogy nem szerződéses, csak sorállományú katonaként szolgált, később valószínűleg börtönőr volt, bár hivatalosan csak annyit tudni, hogy egy rendvédelmi szervnél, de nem a rendőrségnél dolgozott – N. lakásán a Népszabadság értesülései szerint bizonyítékokat, köztük fegyvereket is találtak.

Ugyancsak a Népszabadság értesülései szerint N. a Tatabánya és Tarján közötti bozótosban fegyvereket és töltényhüvelyeket rejtett el. A töltényhüvelyek egy része egyezett a postásgyilkosság helyén találtakkal, másik részük a móri rabláshoz használt fegyverekből származik.

Vallomások

N. őrizetbe vétele után vallomást tett, amiben már a móri bankrablásról is beszélt. Vallomása alapján a rendőrök vasárnap letartóztatták a szintén tatabányai W. R.-t is, aki szintén vallomást tett.

A Blikk szerint N. vallomásában arról beszélt, hogy a rablást hárman követték el, de a meg nem nevezett harmadik elkövető nem a jogerősen életfogytiglani börtönre ítélt Kaiser Ede vagy az ügyben szintén megvádolt Hajdú László volt. N. azt is állította, hogy ő maga nem járt a bankban, csak a kocsiban várt. Mint mondta, arról, hogy vérengzés történt, csak az aznap esti híradókból értesült, áll a napilapban. Ezzel ellentmod az, hogy pár sorral később a Blikk is arról ír: a férfi tenyérlenyomatát találták meg a bankban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!