Zoltán
-4 °C
9 °C

Megtalálták egy móri fegyver darabjait

2003.05.07. 09:49
Feltehetően a móri banktámadáskor használt Scorpio fegyver alkatrészeit találták meg a rendőrök a Dunában. A belügyminiszter az ügy gyors lezárását ígérte, a rendőrség szerint vádképesek a bizonyítékok. Az Erste Bank vezetői olyan program kidolgozásába kezdtek, amellyel az áldozatok közvetlen hozzátartozóit segítik.
A Blikk értesülései szerint egy hangtompítót, több tárat és egy tártáskát emeltek ki a búvárok a Dunából az M0-s halászteleki leágazójának közelében. A most megtalált eszközökről szakértők állapították meg, hogy azok a Móron használt fegyverek tartozékai.

Kaiser Ede és Hajdú László egyik társa mutatta meg a rendőröknek, hogy hol kell keresni a fegyveralkatrészeket. Azon a folyószakaszon már korábban is kutattak a rendőrök, akkor más bűncselekmények során használt fegyvereket, hamis rendszámtáblát, pénzkazettát találtak.

Vádképesek a bizonyítékok

A Blikk információi szerint Lamperth Mónika belügyminiszter a múlt héten beszámoltatta a rendőri vezetőket a nyomozás állásáról. A belügyminiszter hétfőn a parlamentben az ügy gyors lezárását ígérte. Rövidesen vádemelési javaslat is lehetséges, a rendőrség álláspontja szerint ugyanis vádképesek a Hajdú és Kaiser ellen felsorakoztatott tárgyi és szakértői bizonyítékok, valamint tanúvallomások.

Pénteken egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében ismerteti a rendőrség a nyomozás eddigi eredményeit és a bizonyítékokat - erősítette meg az Index értesülését Németh Lajos, az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese.

A bank segíti az árvákat

Egy évvel a móri mészárlás után az Erste Bank vezetői olyan program kidolgozásába kezdtek, amellyel az áldozatok közvetlen hozzátartozóit segítik, például tanulmányaik befejezéséig támogatják a kiskorú árvákat. A bank eddig összesen 120 millió forinttal támogatta a hozzátartozókat.