Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Magyarországra akart szökni Dutroux bűntársa

2004.03.11. 11:21
Magyarországra akart menekülni a belga pedofil bűnöző, Marc Dutroux egyik bűntársa a rendőrség elől, de Dutroux inkább megölte őt, hogy semmiképp se tudjon ellene vallani - írja csütörtöki számában a La Derniere Heure című belga napilap.
Az illető, Bernard Weinstein sokáig a szörnyű bűntettekkel - többek között hat belga lány elrablásával, megerőszakolásával, s közülük kettő meggyilkolásával - vádolt Dutroux legfőbb segítőtársa volt a lányok elrablásában. Kapcsolatuk akkor romlott meg, amikor egy "egyszerű" bűntény miatt (Dutroux-ék rátámadtak három fiatalra, akik szerintük el akarták lopni kocsijukat) 1995 őszén a rendőrség érdeklődni kezdett Weinstein iránt.

A férfi Magyarországra vagy Franciaországba akart menekülni, Dutroux még segítséget is ígért neki a hamis papírok beszerzésében. A valóságban azonban ekkor már eldöntötte, hogy nem engedheti élve távozni bűntársát. Mielőtt megölte volna, előbb még szörnyű kínzásokkal (a heréit nyomta össze szorítóbilinccsel) kiszedte belőle, hogy hol tartja elrejtett pénzét. A férfit egyébként a kínzások idejére ugyanabba a pincezárkába zárta, ahol addig az általa elrabolt két 8 éves kislány raboskodott: Julie-t és Melissát erre az egy hétre átköltöztette a ház egyik emeleti szobájába, s rájuk parancsolt, hogy ha látják is az idegen férfit, ne törődjenek vele, mert az illető gonosz, aki rosszat akar nekik.

Weinsteint végül Dutroux ugyanúgy ölte meg, mint két hónappal korábban két áldozatát; elkábította és élve eltemette.