Auguszta
-3 °C
2 °C

A Britton cáfol és jobbulást kíván Szásznak

2003.06.17. 16:07
A Britton Kft tagadja, hogy része lenne Szász Károly, a PSZÁF elnökének megveretésében. Bár Szász hétfőn a reggel nyilvánosságra került "Pannonplast-ügy" érintettjeit vádolta, a tanácsadócég szerint "megmagyarázhatatlan", hogy a sajtó miért hozta összefüggésbe a két ügyet. Az elnök úrnak jobbulást kívánnak.
A Britton Kft. tagadja, hogy bármilyen módon érintett lenne Szász Károly, a Pénzügyi szervek Állami Felügyelete elnökének megveretésében. Szász műtétje után, kórházi ágyából nyilatkozva jelezte, hogy az őt ért támadás feltehetően a PSZÁF egy kedden megjelenő határozatával van összefüggésben.

A reggel publikált határozat a Britton Kft-t hat-, a Pevdi Divat Kft-t ötmillió forintra büntette a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlása miatt [A PSZÁF vizsgálatáról itt olvashat bővebben>>]. Az ügyben Szász szerint kollégáit is megfenyegették.

A Britton Kft. az Indexhez eljuttatott közleménye szerint "két egymástól független eseményről" van szó, amit a sajtó "megmagyarázhatatlan okokból összefüggésbe hozott". "Soha semmilyen módon nem kerültünk még összetűzésbe a PSZÁF-fel" - áll a közleményben.

Mint írják, az elmúlt években is több tranzakciót bonyolítottak le a PSZÁF engedélyével, négy társaságuk jelenleg is a felügyelet hatáskörébe tartozik. A társaság "eddig is, ezután is" igyekszik "jó szakmai és személyes kapcsolatot kialakítani" a felügyelet vezetőivel és munkatársaival.

A Britton Kft. "elborzadva" veszi tudomásul, hogy Magyarországon Szász megveréséhez hasonló "alvilági" incidensek történhetnek. A társaság reményét fejezte ki, hogy Szász mihamarabb vissza tud térni munkahelyére, addig is "jobbulást kívánnak az Elnök úrnak".