Árpád
-2 °C
4 °C

Fegyveres rablás Budán

2006.09.11. 10:31
Egy bank előtt álarcosok megtámadták egy pénzszállító autó vezetőjét, akit arra kényszerítettek, hogy az általuk megadott utat kövesse. Később a Naphegy téren az autót hátrahagyva elmenekültek. A sofőr megsérült, azt nem tudni egyelőre, hogy mennyit zsákmányoltak a támadók.

Vérző, zúzódásos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak el a mentők Budán, a Tigris utca és a Róka utca sarkáról egy pénzszállítót, akit ismeretlenek támadtak meg fegyverrel. A rendőrség tájékoztatása szerint fél nyolc után öt perccel történt a rablás az I. kerületben.

A sérült őr a mentőtisztnek elmondta, hogy egy bank előtt várakozott, társa bement az épületbe. Ekkor két fekete ruhás, fegyveres férfi ugrott hozzá, akik fegyverükkel arra kényszerítették, hogy indítsa be a járművét és az általuk megadott utat kövesse. A Róka utca és Tigris utca kereszteződésénél leállítatták a gépkocsit, a vezetőt bántalmazták és megkötözték, majd a pénzszállítóban lévő, zsákokba csomagolt pénzzel gyalog távoztak.

A támadók a Naphegy tér irányába menekültek el, a pénzszállító vezetője ezután tudott segítséget kérni. Az elkövetők a Citadella irányába menekültek el, arcukat maszk fedte. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi pénzt raboltak.

A rendőrség forró nyomon keresi a tetteseket, jelenleg folyik a helyszínelés, a nyomrögzítés, a tanúk felkutatása és kihallgatása. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya rablás miatt indított eljárást az egyelőre ismeretlen tettesek ellen.

Pénzszállítmányok elleni korábbi támadások, 2005-2006.

2005. január 11. - Érden, a K and H Bank fiókjánál meglőtték egy pénzszállító autó biztonsági őrét a hasán és a combján, majd elvették a nála lévő, postai küldeményeket tartalmazó táskát. A három támadó személyautóval menekült el a helyszínről. A rablás gyanúsítottjait 2005 nyarán letartóztatta a rendőrség.

2005. január 19. - Debrecenben két, álarcot és parókát viselő férfi megtámadta az egyik pénzintézethez érkező pénzszállító őrt és megpróbálta elvenni a nála lévő táskát. A bank rendésze a pénzszállító segítségére sietett, a támadók végül üres kézzel menekültek el.

2005. május 14. - A budaörsi Tesco áruház parkolójában fegyveresek megtámadták egy biztonsági szolgálat pénzszállító teherautóját. A helyszínre érkező rendőrök és a rablók között tűzpárbaj alakult ki, a bűnözők mintegy 30 millió forintos zsákmányukkal együtt elmenekültek, majd több lövést adtak le az őket üldöző rendőrökre és egy kézigránátot is dobtak a rendőrautóra. A rablás során egy biztonsági őrt combon talált egy lövedék. A rendőrség 2005. június 2-án három személyt tartóztatott le, akiket június 28-án a rablás elkövetésével gyanúsítottak meg.

2005. december 22. - Két símaszkot viselő férfi feltehetően fegyverrel megtámadta az egyik biztonsági szolgálat pénzszállító autóját Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton lévő egyik benzinkútnál.

2006. július 7. - Budapesten, a XIX. kerületben két férfi megtámadott egy pénzszállító autót, amíg a vezető társa a bevételért ment a közeli bevásárlóközpontba. Az autóban maradt férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a támadók gyalogosan, zsákmány nélkül menekültek el.

2006. augusztus 14. - Budapesten, a XII. kerületi MOM Park előtt két fegyveres rabló a bevásárlóközpontba készpénzt szállító egyik biztonsági őrtől elvették a pénzt tartalmazó táskát és a fegyverét, majd az egyik rabló gyalogosan, a másik pedig autóval menekült el. A menekülő autót a másik biztonsági őr célzott lövése eltalálta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?