Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Folyton kicsúszik a rendőrség kezéből a pénzszállító támadója

2004.09.09. 11:36
A HavariaPress értesülései szerint belső vizsgálatot indítanak a rendőrségen, mert a múlt héten háromnapos hajtóvadászattal sem sikerült elfogni a Szerémi úti pénzszállító-támadás miatt körözött K. Károlyt. Az ORFK szerint a kudarccal végződött akciókat kiértékelték, de nem merült fel semmi, amiért bárkit felelősségre kellene vonni.
Belső vizsgálatot indítanak a rendőrségen annak kiderítésére, hogy a múlt heti, három napon át tartó hajtóvadászatban hogyan sikerült négyszer is megszöknie Magyarország legkeresettebb bűnözőjének, állítja a HavariaPress. A hírügynökslég beszámolója szerint a többek között a Szerémi úti pénzszállító-támadásért körözött K. Károlyt először múlt szerdán hajnalban akarták elfogni az egy monorierdei házban rejtőzködő férfit, de az a hátsó ablakon elmenekült a kommandósok elől. Másodszor egy tanyánál szökött meg a rendőrök elől, harmadszor autósüldözés után vesztették nyomát.

"Nem kívánjuk kommentálni"

"Nem kívánjuk kommentálni a HavariaPress értesüléseit" - tájékoztatta az Indexet Németh Lajos, az ORFK kommunikációs igazgatóhelyettese. Németh Lajos elmondta, hogy nem tudják honnan származnak a hírügynökség értesülései, és csak annyit kívánt megerősíteni, hogy valóban keresik K. Károlyt, és reményeik szerint a közeljövőben sikerül kézre keríteniük. Az alezredes elismerte azt is, hogy voltak sikertelen elfogási kísérletek. A kudarccal végződött akciókat kiértékelték, de nem merült fel semmi, amiért bárkit felelősségre kellene vonni.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda átvette a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a Szerémi út szervizútján, augusztus 9-én történt rablási kísérlet ügyében, mivel nem zárható ki, hogy nemcsak Budapesten, hanem több megyében is raboltak a pénzszállítóra golyózáport zúdító fegyveresek. A Nemzeti Nyomozóiroda értékelő-elemző munkába kezdett, az összes felderítetlen fegyveres rablás nyomozati adatait összevetik a Szerémi úti tetthelyen rögzített bizonyítékokkal. Rendőrségi források szerint számos jel utal arra, hogy Szerémi úti rablás több más - főleg vidéki pénzszállítmányok és pénzintézetek ellen elkövetett - rablótámadással is összefüggésbe hozható.

  • Vennék
  • Hírek