Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Lehányták Annie Lennox szőnyegét az internetezők

2007.05.08. 11:04
Annie Lennox megtapasztalhatta, milyen váratlan veszélyeket rejtenek magukban a közösségi szájtok. Az énekes lánya bulit szervezett, de meghívója véletlenül kikerült a MySpace üzenőfalára. Száz őrült partizó betört a buliba, összehányta a szőnyegeket és a szoba sarkába szart. Lesz mit felújítani a 700 millió forintos lakásban.

Kicsúszott a talaj Annie Lennox 16 éves lányának a lába alól. Lola Lennox-Fruchtman szűkkörű partit akart szervezni arra a hétvégére, amit filmproducer apukája otthonától távol töltött. Az eredetileg körülbelül 30 főnek szánt email azonban elszabadult, és a MySpace oldalán kötött ki.

Betörték a bejárati ajtót

Nem csoda, hogy a partira végül Londonból és környékéről száznál is több ismeretlen érkezett. A hivatlan vendégek hamar felülmúlták Lola baráti körét, és eluralták a bulit.

Eleinte még nem volt probléma, "csak egy-két pohár ital borult ki, és levertek néhány lámpát", mesélte a Daily Mailnek Lola egyik barátja. De hamarosan elszabadult a pokol. Lola és barátai hiába zárták kulcsra a bejárati ajtót, a száznál is több ismeretlen egyszerűen betörte azt. A lakásban hamarosan mozdulni sem lehetett.

Hányás, vizelés, graffitizés a nappaliban

És akkor a parti elvadult. Többen a nappali szőnyegére vizeltek, valaki belevésett egy graffitit a szoba falába, mások képeket vertek le és könyveket téptek szét. "Valaki szándékosan mosószerrel töltötte teli a mosogatót, aztán folyni hagyta a vizet és elárasztotta a konyhát" - mesélte a Mailnek Lola egy másik barátja.

A kétmillió fontos (700 millió forintos) otthon - amit Lennox 2000-es vállásukkor férjére hagyott - hatalmas károk keletkeztek. "A lépcsőt hányás borította, a szőnyegeket csikkek égették ki" - mesélte egy bulizó. Még szerencse, hogy Lola az értékesebb képeket és szobadíszeket még a parti előtt biztonságos helyre vitte.

Aztán amikor a ház kertjében már verekedtek a bulizók, Lola barátnői és a szomszédok is riasztották a rendőröket, akik éjfélre véget vetettek a mulatságnak.

Többmillió forintos kár

A károk pontos összegéről nem érkezett jelentés, de összehasonlításként a Mail egy másik esetet is közöl. Akkor egy fiú egy ideiglenesen elhagyott, 800 ,000 fontos házba szervezett bulit a MySpace-en. A buli után a hazatérő tulajdonosok 30 000 fontot (több mint tízmillió forintot) költöttek felújításra, aztán el is költöztek.

A bulit persze Lola sem úszta meg. Bár nyilván nem akarta lerombolni otthonát, apja határozatlan időre szobafogságra ítélte, írja a Daily Mail.