Árpád
-2 °C
4 °C

Szaddám családot épít

2002.09.06. 15:08
Az Al-Hayat arab újság értesülései szerint az iraki diktátor családépítő tevékenységbe kezdett. Unokáját a 14 éves Modsch-t adta hozzá unokatestvére fiához, Adnan Khairallah-hoz.
Az információ egy nemrégiben megszökött testőrtől származik, aki úgy tudja, hogy a menyegző már augusztus 22-én megtörtént. Ellenzéki hírforrások szerint a korai frigy azzal magyarázható, hogy Szaddám Husszein az amerikai nyomás hatására megpróbál gyorsan saját háza táján rendet teremteni. Modsch egyébként Kusais, Szaddám kiszemelt utódjának lánya, a vőlegény pedig annak az unokatestvérnek a fia, aki természetellenesen korai haláláig védelmi miniszter volt.

Helyi szokások

A családban amúgy is igen magas a halálozási ráta, a laikus akár ezzel is magyarázhatná, hogy vérfertőző házasságok köttetnek. A kívülről jövők közt ugyebár kevés az öngyilkosjelölt. Azonban sokkal valószínűbb, hogy a családfő kiszemelt utódja helyét próbálja bebiztosítani - már familián belül is - ezzel a lépéssel.

Emlékezetes, hogy Szaddám két lányának férjei csak azután haltak meg, miután a két lány a válás mellett döntött. A fiúk, 1995-ben egy kisebb perpatvar folytán Jordániába menekültek az elnök haragja elől, majd miután Szaddám közölte velük, hogy megbocsájt bűneikért, 1996-ban nyugodt lélekkel tértek vissza az országba. De ekkor már nem voltak családtagok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?