Géza
-11 °C
-4 °C

Élete végéig fegyházban marad Violetta gyilkosa

2007.06.28. 12:55
Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a Nógrád Megyei Bíróság Pongrácz Tamásra kiszabott tavaly novemberi ítéletét, annyiban megváltoztatva, hogy Hugyecz Violetta gyilkosának tettét aljas indokból elkövetettként is minősítette.

Jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla Hugyecz Violetta, 14 éves szécsényi lány gyilkosát, azzal egészítve ki az első fokú ítéletet, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést aljas indokból elkövetettnek is minősítette.

Az ítélőtábla döntése indoklásakor hangsúlyozták, hogy a bíróság szerint "csupán a társadalomból való végleges elszigetelés áll arányban a rendkívüli brutalitású" bűncselekménnyel.

Pongrácz Tamás, a 24 éves vádlott és az áldozat egyaránt szécsényi lakosok voltak. A fiatalember az áldozat egyik rokona ellen már korábban követett el szexuális bűncselekményt, amiről a nem egészen 14 éves kislány is tudott, ezért a fiatalember hiába próbált közeledni felé, a lány mindig visszautasította őt.


A rendőri helyszínelés képei

A fiatalember 2005. április 1-jén késő este a lányt akarata ellenére kocsijába tuszkolta, erőszakoskodott vele, majd összeszúrkálta és bedobta őt a nagyszülei udvarában lévő, fekáliával teli derítőbe. A lány halálát az igazságügyi orvos szakértő szerint fulladás okozta.

A Nógrád Megyei Bíróság 2006. november 22-én a vádlottat tényleges életfogytig tartó fegyházra ítélete különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész azért fellebbezett, hogy az ítélőtábla a vádlott bűncselekményét az eredeti vádnak megfelelően, aljas indokból elkövetettnek is minősítse, amelyet a férfi 14 év alatti személy sérelmére követett el, míg a vádlott és védője téves minősítés miatt és enyhítésért fellebbezett.