Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Szülés közben történt haláleset miatt vizsgálódnak a sztárszülész ellen

2003.12.17. 18:25
A szülés problematikájával foglalkozó szájtokon már hónapok óta megjelentek olyan beírások, amelyek szerzői tudni vélték, hogy valami nincs rendben a MÁV-kórház sztárszülésze körül. Az indokolatlanul előrehozott szülésekkel gyanúsított orvos ügyében azonban csak tegnap tett feljelentést a kórház. A budai magánpraxissal rendelkező orvos az Indexnek azt mondta: nem tud róla, hogy rendőrségi vizsgálat folyna ellene.
A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást a MÁV-kórház szülészetorvosának ügyében. Az Index több forrásból megerősített információi szerint a vizsgált esetekben egy Budapesten közismert, sztárszülész hírében álló orvos működött közre.

A II. kerületi magánpraxissal rendelkező nőgyógyász az Index megkeresésére azt mondta, hogy nem tud arról, hogy ellene rendőrségi vizsgálat folyna.

Pletykák keringtek

Az internetes kismamaszájtokon azonban már hónapokkal az eljárásról szóló híreket megelőzően arról lehetett olvasni, hogy valami nincs rendben a MÁV-kórház sztárszülésze körül. Az oldalakon azonban továbbra is pozitív, az orvos mellett kiálló beírások voltak többségben.

Sajtóértesülések szerint a pletykáknak egy őszi haláleset adhatott alapot. Az InfoRádió információi szerint az orvos egyik páciense idén szeptember 11-én szülés közben életét vesztette.

A rádió úgy tudja, hogy a szülész éppen az egyik - szintén provokált szülésen átesett, kivérzett - páciense méheltávolításánál asszisztált, amikor a másik betege meghalt. A harmadik gyermekét szülő asszonynak a kitolási szakaszban megsérült a méhe, és a légembóliát kapott.

Tiltott gyógyszer

Az Inforádió információi szerint a MÁV-kórház orvosa egy tiltott gyógyszert használt, amikor a később meghalt kismamánál erőszakosan megindította a szülést. A beadott tablettát korábban gyomorfekélyek kezelésére használták, Magyarországon azonban már kivonták a forgalomból. Használata megállíthatatlan, rendkívüli fájdalmat okozó méhösszehúzodást eredményez.

A rádió úgy tudja, hogy az eset után azonnal felfüggesztették az állásából az orvost, aki megígérte, hogy elmegy a kórházból, ám mégis maradt.