Mátyás
-6 °C
1 °C

A franciák kurválkodnak a tandíjért

2006.10.31. 13:59
Mintegy 40 ezer francia diák valamilyen módon prostitúcióval keresi meg a pénzt tandíjára vagy albérletére, derül ki az egyik francia diákszervezet felmérésből.

Míg a francia diákok többsége a McDonalds-nál vállal munkát vagy magánórákat ad, vannak olyan is, akik tandíjukért saját testüket bocsátják áruba - írja az osztrák Kronen Zeitung.

A SUD-Etudiant francia diákszervezet felmérése szerint a 2,2 millió egyetemista közel fele dolgozik és így keresi meg a pénzt a tandíjra és az albérletre. A diákok közül 100 ezren a létminimum alatt élnek.

Mintegy 40 ezer diák viszont valamilyen módon prostitúcióval szerez pénzt tanulmányaira és önmaga fenntartására. Nem arról van szó, hogy francia diáklányok tömegével állnának az utcán, a prostitúció más változatait gyakorolják: webkamerák előtt pózolnak, akt- vagy pornófotózásokra járnak, esetleg használt alsóneműiket árulják az interneten.

Vannak más munkák is, amelyek mögött a diákprostitúció érhető tetten. Egyetemista lányok például takarítónői állást vállalnak, ám a házimunkát hiányos öltözékben végzik a háziúr előtt, így ugyanis többet kereshetnek.

Az egyetemi honlapokon több olyan apróhirdetés is található, amelyekben érett férfiak szobát kínálnak a diákoknak „természetbeni fizetés” ellenében.