Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Elkészült Európa legmagasabb lakóháza

2003.12.29. 14:30
Moszkva saját csúcsát döntötte meg, amikor karácsony előtt két nappal átadták a 264 méter magas Győzelem palotáját. Az épületben kizárólag lakások lesznek, vagyis ez Európa legmagasabb lakóépülete.
Az orosz fővárosban elkészült Európa legmagasabb lakóháza. A sztálini idők építészeti sítlusát idéző Győzelem palotáját (Триумф Палас) elit lakóhelynek szánják az építtetők.

Tekintse meg képeinket!
Pont ezen a helyen már Sztálin idejében hasonló épületnek kellett volna épülnie. A toronyház a Szentpétervár és a Seremetyevó repülőtér felé vezető főút mentén magasodik, és az orosz főváros területén szinte mindenhonnan látható.

Jönnek a tornyok

Az épületben kizárólag lakások lesznek, ami a teljes 264 méteres magassággal ötvözve egyedülálló a kontinensen, idézte a dpa az építést vezető cég képviselőinek szavait.

Az 50 méteres tornyot hordozó 40 szintes épületet a Guinnes rekordok könyve máris jegyzi. Az eddigi legmagasabb európai lakóépület egy 176 méteres ház volt, szintén Moszkvában.

Alacsony felhők

A 200 méter feletti lakásokból nem mindig lesz tökéletes a kilátás: a hideg évszakban a torony teteje gyakran eltűnik a felhők között. Ennek ellenére Moszkvában divatosak a felhőkarcolók, jelenleg 44 ilyen épület tervezése illetve építése zajlik.