Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Csak most cserélik a szétlőtt Teve utcai ablaktáblákat

2007.10.11. 11:35
Csütörtökön cserélik a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási központ februárban szétlőtt ablaktábláit. Az új ablaktáblákat Luxemburgban gyártották, itt van az egyetlen olyan üzem Európában, ahol ezeket az üvegeket el tudták készíteni.
Ebédszünet (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

A Teve utcai rendőrségi székház üvegtábláit csütörtökön kezdték el kicserélni. A munkaterület alatti részt elkordonozták, a magasban már dolgoznak a munkások.

A sérült üvegek a 9. és 14. emeletek között vannak. A Független Hírügynökség helyszíni információi szerint 16-18 üvegtáblát szednek le az épületről.

A beszerzésre nem írtak ki közbeszerzési pályázatot, ugyanis Európában csak egyetlen gyárban, a luxemburgiban tudják legyártani ezeket.

Horváczy Emese a Független Hírügynökségnek csütörtökön elmondta, hogy a lövöldözés ügyében indított nyomozásban nincs nyilvánosságra hozható előrelépés, az ügyben továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A Teve utcai rendőrszékházra február 13-án hajnalban adtak le sorozatlövést a József Attila Színház mögül. Az épületbe 15 töltény csapódott, senki sem sérült meg, de a kár körülbelül 15 millió forint.

A rendőrség először 5 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, majd ezt később megduplázták. A lövöldözők nem kerültek elő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!