Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak most cserélik a szétlőtt Teve utcai ablaktáblákat

2007.10.11. 11:35
Csütörtökön cserélik a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási központ februárban szétlőtt ablaktábláit. Az új ablaktáblákat Luxemburgban gyártották, itt van az egyetlen olyan üzem Európában, ahol ezeket az üvegeket el tudták készíteni.
Ebédszünet (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

A Teve utcai rendőrségi székház üvegtábláit csütörtökön kezdték el kicserélni. A munkaterület alatti részt elkordonozták, a magasban már dolgoznak a munkások.

A sérült üvegek a 9. és 14. emeletek között vannak. A Független Hírügynökség helyszíni információi szerint 16-18 üvegtáblát szednek le az épületről.

A beszerzésre nem írtak ki közbeszerzési pályázatot, ugyanis Európában csak egyetlen gyárban, a luxemburgiban tudják legyártani ezeket.

Horváczy Emese a Független Hírügynökségnek csütörtökön elmondta, hogy a lövöldözés ügyében indított nyomozásban nincs nyilvánosságra hozható előrelépés, az ügyben továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A Teve utcai rendőrszékházra február 13-án hajnalban adtak le sorozatlövést a József Attila Színház mögül. Az épületbe 15 töltény csapódott, senki sem sérült meg, de a kár körülbelül 15 millió forint.

A rendőrség először 5 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, majd ezt később megduplázták. A lövöldözők nem kerültek elő.