Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Narancs riasztás, vihar, jégeső

2008.04.19. 17:53
A fővárosban egyelőre nincs komoly vihar, de az OMSZ akár 2 centit meghaladó méretű jéget és 90-100 km/h-s széllökéseket jelzett.

Délután fél öt előtt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki. Az Időkép.hu adatai szerint az ország nyugati részére hamarabb megérkezett a vihar, először Győr környékén esett jég.

Az OMSZ szerint országszerte a viharokat akár 2 centimétert meghaladó méretű jég és 90-100 km/h-s széllökések kísérhetik.

Az Időkép.hu-n percről percre kísérhetők nyomon a hírek. A vihar az Északi-Középhegységben tombol a legerősebben, de az ország különböző pontjairól jelentettek jégverést. Este hat óra előtt a viharzóna elérte az ország keleti részét.

Az ország északi felén, a Keszthely-Dunaföldvár-Kőröstarcsa vonaltól északra gyakori heves záporokra, zivatarokra, helyenként jégesőre lehet számítani szombat éjfélig, a szél helyenként a 90 kilométeres sebességet is elérheti - mondta az OMSZ ügyeletese. Bozóki István szerint az ország több pontjáról jelentettek jégesőt: többek között a főváros határából, Miskolcról, Mezőkövesdről, Pásztó környékéről, Hollókőről és Mátraházáról. Volt, ahol 13 milliméternyi csapadék esett.

Az ügyeletes tájékoztatása szerint éjféltől már javul időjárásunk és vasárnapra már "kirándulóidővel" lehet számolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?