Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már óriási víztározóban is keresik Madeleine-t

2007.10.15. 15:03
A portugál rendõrség átkutat egy hatalmas víztározót és környékét annak az üdülõhelynek a közelében, ahonnan még május elején eltûnt a négyéves Madeleine. A rendõrség korábban már átnézte ezt a területet, de akkor állítólag nem voltak elég alaposak.

A héten búvárok fognak átkutatni egy víztározót annak a portugáliai üdülõhelynek a közelében, ahonnan még tavasszal eltûnt egy brit kislány.

A négyéves Madeleine McCann-nek május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz fõleg britek látogatta üdülõközpontjában, miközben szülei a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendõrség a múlt hónap elején a szülõket, Gerry és Kate McCannt gyanúsítottá nyilvánította.

Mindent átvizsgálnak

A hétfõi Sun értesülése szerint a portugál rendõrség továbbra is abból a feltételezésbõl indul ki, hogy a kislány már nem él. Ennek jegyében a nyomozást vezetõ detektív elrendelte a Praia da Luztól 24 kilométerre lévõ, gáttal kialakított Bravura mesterséges tó átkutatását. Ez nem lesz kis feladat: a tározó 4 kilométer széles, és 40 kilométer kerületû - írja a legnagyobb brit bulvárlap.

A Times hétfõi értesülése szerint ugyanakkor a vizsgálat irányítója nemcsak a tó, hanem az üdülõtelep 15 kilométeres körzetének teljes átkutatását is elrendelte, beleértve a tengerpartot, a környezõ erdõségeket és a Bravura környékén lévõ, elszigetelt villákat. A Sun úgy tudja, hogy a területet a nyomozás elején egyszer már átvizsgálták, de állítólag akkor nem voltak elég alaposak.

Új DNS-vizsgálatok eredményei érkeznek

A portugál rendõrség a héten kapja meg azoknak a Nagy-Britanniában elvégzett DNS-vizsgálatoknak az eredményeit, amelyeknek a mintáit a szállodai szobában, illetve a szülõk által bérelt autóban találták meg.

A szülõk meggyanúsításának egyik alapjául a kocsiból állítólag kinyert vér- és testnedvnyomok szolgáltak. A Renault-t ugyanis McCannék Madeleine eltûnése után 25 nappal bérelték, és ha a mintákról bebizonyosodik, hogy a gyermekéi, az alátámaszthatja azt a feltételezést, hogy a szülõk az addig rejtegetett holttestet a kocsival vitték el valahova, és eltemették.

A portugál nyomozók nem szándékos gyilkossággal gyanúsítják a skót orvosházaspárt: alapfeltételezésük az, hogy a nyugodt vacsora érdekében a gyermeknek altatót adtak be, de ezt véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt. A család ezt a rendõrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte.