Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Középiskolás lányok segítettek az ózdi kettős gyilkosnak

2008.09.30. 08:37
Középiskolás lányok segítettek az ózdi kettős gyilkosnak a nyomok eltüntetésében. A két lány beismerő vallomást tett, a hitelező holttestét segítettek savfürdőbe mártani a gyilkosnak.

Az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja, T. Ádám 17 éves kedvese és annak barátnője segédkezett az egyik holttest eltüntetésében a gyilkosnak, írja a Bors. A két lányt a hétvégén kihallgatták, mindketten beismerő vallomást tettek, mondta el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség szóvivője, Gaskó Bertalan a lapnak.

A 23 éves T. Ádám a múlt hét szerdán csalta tőrbe áldozatát, egy 53 éves férfit, akinek nagyobb összeggel tartozott. A férfit közvetlen közelről tarkón lőtte. Áldozata azonban nem egyedül érkezett a megbeszélésre, vele volt kilencéves lánya is. T., hogy ne maradjon szemtanúja a gyilkosságnak, a kislányt is kivégezte.

A gyilkosság után szólt kedvesének, a 17 éves M. Juditnak, aki egy barátnőjével együtt segített neki a férfi holttestének eltüntetésében - a ksilány holttestét addigra T. már elrejtette.

M. és barátnője segített T.-nek az áldozat holttestét a savtartályba emelni.

T.-t a bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte. Az MTI információi szerint a fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, ennek jele az is, hogy a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy az 53 éves vállalkozó éppen lovagolni vitte a kislányát, útközben fogadta azt a telefonhívást, amellyel a telephelyre csalta őt későbbi gyilkosa, aki nem egészen hárommillió forinttal tartozott neki.