Jenő
-3 °C
6 °C

Középiskolás lányok segítettek az ózdi kettős gyilkosnak

2008.09.30. 08:37
Középiskolás lányok segítettek az ózdi kettős gyilkosnak a nyomok eltüntetésében. A két lány beismerő vallomást tett, a hitelező holttestét segítettek savfürdőbe mártani a gyilkosnak.

Az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja, T. Ádám 17 éves kedvese és annak barátnője segédkezett az egyik holttest eltüntetésében a gyilkosnak, írja a Bors. A két lányt a hétvégén kihallgatták, mindketten beismerő vallomást tettek, mondta el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség szóvivője, Gaskó Bertalan a lapnak.

A 23 éves T. Ádám a múlt hét szerdán csalta tőrbe áldozatát, egy 53 éves férfit, akinek nagyobb összeggel tartozott. A férfit közvetlen közelről tarkón lőtte. Áldozata azonban nem egyedül érkezett a megbeszélésre, vele volt kilencéves lánya is. T., hogy ne maradjon szemtanúja a gyilkosságnak, a kislányt is kivégezte.

A gyilkosság után szólt kedvesének, a 17 éves M. Juditnak, aki egy barátnőjével együtt segített neki a férfi holttestének eltüntetésében - a ksilány holttestét addigra T. már elrejtette.

M. és barátnője segített T.-nek az áldozat holttestét a savtartályba emelni.

T.-t a bíróság vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte. Az MTI információi szerint a fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, ennek jele az is, hogy a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy az 53 éves vállalkozó éppen lovagolni vitte a kislányát, útközben fogadta azt a telefonhívást, amellyel a telephelyre csalta őt későbbi gyilkosa, aki nem egészen hárommillió forinttal tartozott neki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?