Auguszta
-7 °C
0 °C

A titkosszolgálat cáfol: nincs köze a megerőszakolt lány ügyéhez

2007.05.25. 07:46
A Nemzetbiztonsági Iroda szerint az első szótól az utolsóig kitalált történet a Blikk cikke, amely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal valamilyen szinten érintetté vált a rendőrök által megerőszakolt lány ügyében, s a titkosszolgálat ragaszkodik ahhoz, hogy a lány ne nyilatkozzon.

A Nemzetbiztonsági Iroda vezetője, Buzálné Szabó Mária "kitalációnak" nevezte, hogy a titkosszolgálat ítélte volna hallgatásra azt a fiatal lányt, akit a gyanú szerint rendőrök erőszakoltak meg május elején. "A Blikk közlése az első szótól az utolsóig kitalált történet, a fantázia szüleménye, semmiféle alapja nincs" - mondta Buzálné Szabó Mária.

A Blikk című napilap pénteken azt írta: a Nemzetbiztonsági Hivatal "valamilyen szinten érintetté vált" a rendőrök által megerőszakolt lány ügyében. Az újság szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal előbb értesült a rendőrök által megerőszakolt lány esetéről, mint ahogy megindult a nyomozás.

A lap szerint nem véletlen, hogy a lány hallgatásba burkolózik. Az NBH „valamilyen szinten érintetté vált az ügyben”, s a Cég érdekei mindennél előbbre valóak, ezért ragaszkodnak a szilenciumhoz, állítja a lap.

Mint arról az Index beszámolt, a korábbi hírekkel ellentétben a lány nem a rendőrökkel való május 4-i találkozás után három nappal, hanem már állítólagos megerőszakolásának hajnalán a rendőrséghez fordult.

A lány a Szabolcs utcai rendőrkapitányságon először még annak előrebocsátásával ismertette a vele történteket, hogy szeretné titokban tartani a nevét.

Ekkor felvilágosították arról, hogy az ügyben csak akkor indulhat meg a hivatalos vizsgálat, ha úgynevezett magánindítványt tesz, ehhez azonban fel kell fednie a kilétét.

Miután ezt megtudta, a hétvégén arra a döntésre jutott, hogy hajlandó a nevét adni a vele történtekhez. Ennek a döntésnek az eredményeként született meg végül május 7-én, hétfőn az a magánindítvány, amely már alapjául szolgálhatott a hivatalos vizsgálatnak.

A lány május 4-én egy nőgyógyászt is felkeresett, és a látlelettel jelentkezett az ügyészségen. Miután itt megtudta, hogy névvel kell vállalni a feljelentést, gondolkodási időt kért. Végül három nappal később, május 7-én ment vissza az ügyészekhez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!