Döntött a bíróság, szabadult a gyámság alól Amanda Bynes

GettyImages-115269397
2022.03.23. 11:40 Módosítva: 2022.03.23. 11:40
A korábban sikeres színésznő hosszú évek után kedden szabadult szülei gyámsága alól, Bynes pedig komoly tervekkel vág bele az önállóságba, saját illatmárkát szeretne, és mindenekelőtt mentális egészségét akarja előtérbe helyezni.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Britney Spears sikere után egy újabb híresség szabadulhat szülei gyámsága alól, Amanda Bynes ugyanis az énekesnő sikerén felbátorodva február végén szintén úgy döntött, közel kilenc év után szeretne újra önálló lenni. 

A színésznő mentális problémái miatt még 2013-ban ideiglenesen édesanyját nevezték ki magánéleti és pénzügyi gyámjává, majd később, 2014 októberében véglegesítették is azt. 

Ugyan Bynes elkerülte a Britney Spears-féle hosszas jogi huzavonát, és szülei is támogatták a gyámság feloldását, a színésznő mégis rendkívül felszabadult, miután a bíróság kedden kimondta, újra önállóan rendelkezhet maga felett. 

Az elmúlt néhány évben keményen dolgoztam az egészségem javításán azért, hogy önállóan élhessek és dolgozhassak. A jövőben továbbra is a saját jóllétemet és a mentális egészségemet fogom előtérbe helyezni. Izgatott vagyok a jövőbeli terveim miatt, köztük a saját parfümömet illetően is; már alig várom, hogy még többet megoszthassak a követőimmel

– mondta a 35 éves Bynes a People magazinnak

A „Miről álmodik a lány?” című filmmel népszerűvé vált Bynes hálás a rajongóknak, amiért az egész ügyben melléálltak, és támogatták őt a legnehezebb időszakokban is. 

A bíró úgy döntött, hogy megszünteti a gyámságot, emiatt szeretném megköszönni a rajongóim szeretetét és jókívánságaikat, amiket egész idő alatt kaptam tőlük. Emellett szeretnék köszönetet mondani az ügyvédemnek és a szüleimnek is az elmúlt kilenc évben nyújtott támogatásukért

– tette hozzá Bynes. 

A korábbi színésznő a gyámság ellenére az elmúlt években sem tétlenkedett, diplomát szerzett egy Los Angeles-i divatiskolában, 2019-ben pedig vőlegénye, Paul Michael is eljegyezte, így minden adott számára, hogy a szabadulást követően megtalálja számításait. 

(Borítókép: Amanda Bynes 2011. június 5-én. Fotó: Jason Merritt/Getty Images)