Évek óta tartó torzsalkodás vezetett Will Smith pofonjához az Oscar-gálán

GettyImages-1388086380
2022.03.28. 14:55
Will Smith már hosszú ideje orrol a humorista-színész kollégára, amiért többször is bekóstolta a feleségét, Jada Pinkett Smithet. Ez a hosszú ideje húzódó konfliktus csúcsosodhatott ki egy hatalmas pofonban a 94. Oscar-gálán.

Hiába telt el még csak néhány óra az eset óta, talán még a pofonosztók koronázatlan királyát, Bud Spencert is letaszította a képzeletbeli trónjáról Will Smith, aki a 94. Oscar-gálán egy rosszul sikerült poént követően kevert le egy hatalmasat a humorista Chris Rocknak.

Ahogy arról az Index is beszámolt, az eset mindenkit sokkolt a színházteremben, a színész reakciója pedig a hírességek között sem maradt szó nélkül. Többen élesen bírálták az agresszívan fellépő Smitht. A hirtelen jött pofon azonban egy sokkal régebb óta fennálló viszálynak lehetett a csúcsa vagy lezárása, ugyanis a két híresség már régóta nem jön ki jól egymással – írja a Page Six.

Annak ellenére hogy Rock és Smith korábban többször is együtt dolgozott, évek óta csak nő közöttük a feszültség, a humorista már több alkalommal is gúnyt űzött Jada Pinkett Smithből.

Chris Rock a 2016-os Oscar-gálán – amelynek házigazdája volt – találta be először igazán Will Smith feleségét, aki abban az évben bojkottálta a díjátadót, mivel a legjobb színésznő kategóriában az előző évek gyakorlatához hasonlóan csak fehér bőrszínű nők kaptak jelölést az akadémiától.

Jada nem jön? Bojkottálja az Oscart? Ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy bojkottálom Rihanna bugyiját. Hát nem is kaptam oda meghívást

– viccelődött akkor Rock, utalva arra, hogy Pinkett Smith nem is szerepelt semmiben, amiért jelölhették volna.

A párt kóstolgató humorista Will Smitht is betalálta a díjkiosztón, akit a Sérülés című filmje miatt tett vicc tárgyává.

Nem jelölték a Sérülés miatt Oscarra Willt, emiatt pedig dühösek vagytok, megértem. Remek alakítás volt. Igazságtalan ez, ahogy az is, hogy húszmillió dollárt fizettek neki a Wild Wild Westért

– szurkálódott az Oscarok történetének legnagyobb pofonjának címzettje, aki szerint ezek a vicces megjegyzések hozzátartoznak a szakmához, mindenki profi, és tudja kezelni a poénként tálalt kritikát is.

Úgy tűnik, mégsem, ugyanis Smithnél pillanatok alatt elszakadt a cérna az Oscar-díj átadóján, ami miatt ugyan Chris Rock nem tervezi beperelni a dühös kollégát, az akadémia akár az este folyamán átvett elismerés visszavonásával is szankcionálhatja a forrófejű színészt.

(Borítókép: Chris Rock a 94 éves Oscar-gálán 2022. március 27-én. Fotó: Neilson Barnard / Getty Images)