Will Smith felesége békítené a férjét és Chris Rockot

GettyImages-112439069
2022.06.05. 07:50
Jada Pinkett Smith szíve megenyhült, nem haragszik az Oscar-gálán betegségével viccelődő Chris Rockra, szeretné, ha színész férje és a humorista kibékülne. A színésznő emellett fontosnak tartja, hogy az olyan betegségek, mint az alopecia – amiben ő is szenved –, ne legyenek vicc és gúny tárgyai.

Ugyan már hónapok teltek el a botrányos Oscar-pofon óta, a visszhangja a mai napig érezhető. Volt, hogy a felek haragosan fújtak egymásra, majd viccelődtek a történtekkel, a sztori azonban nem mindenki számára sült el jól, ahogy Will Smith keze a díjátadón. 

A színésznek meglehetősen sokba került az ominózus pofon, akadémiai tagságától megfosztották, sokáig pedig úgy tűnt, a frissen elnyert díjának is búcsút inthet. Ugyan végül sem a díj nem veszett oda, sem pedig rendőrségi feljelentés nem történt az ügyben, Smith az eset óta mégis szinte eltűnt a nyilvánosság elől, és a viccel megsértett felesége is csak néhány rövidebb nyilatkozatott tett a történtekről. 

Ezt a csendet törte most meg Jada Pinkett Smith, aki szeretné, ha férje és a felpofozott humorista között rendeződnének a dolgok, hiszen a rosszul elsült poén ellenére Chris Rockot egy intelligens és értékes embernek tartja – írja a Toofab

Az Oscar-esttel kapcsolatban a legőszintébb reményem az, hogy ennek a két intelligens, tehetséges embernek lehetősége nyílik lelkileg meggyógyulni, kibeszélni a történteket, majd pedig kibékülni. A mai világban mindkettejükre szükségünk van, valójában mindannyiunknak nagyobb szükségünk van egymásra, mint valaha 

– mondta a Red Table Talk című műsorban Jada Pinkett Smith. Az adást az Oscar-esten történtek mellett betegségének szentelte. Jada Pinkett Smith évek óta alopeciában szenved, ennek következtében vesztette el a haját is. 

Nagyon ideges tudok lenni emiatt, mert nagyon sok bántás és megszégyenítés éri a betegségben szenvedőket. Azt hiszem, az a rész, ami a legnehezebb volt számomra, hogy hirtelen jött az egész. Éppen valami varázslatos dolgon mész keresztül, aztán egyszer csak le kell borotválnod a fejed

– mondta.

Jada Pinkett Smith még 2018-ban lett diagnosztizálva a betegséggel, ami olyan súlyos mértékben érintette a hajkoronáját, hogy kénytelen volt kopaszra nyírni a fejét. A küzdelmét ennek ellenére mindig is teljes nyitottsággal kezelte, nem tagadta le, milyen nehéz időszakon megy keresztül.

Félelmetes volt, amikor kezdődött. Egyik nap a zuhany alatt álltam, és többmaréknyi haj maradt a kezemben, egyből arra gondoltam: »Istenem, megkopaszodok?'«

– mondta akkor, majd megjegyezte, mindenféle vizsgálaton átesett, ám kezdetben nem tudták, mi lehet a baja, csak később derült ki, hogy alopecia. Hozzátette, talált egy kezelést a hajhullás lassítására is, ám más módszerekre is nyitott. Látszólag ugyan a kopaszodás megmaradt, ennek ellenére úgy érzi, megtanult együtt élni a betegséggel.

Will Smith felesége e heti saját műsorát teljesen a betegségnek szentelte, ahol több sorstársával járták körbe az ezzel járó nehézségeket, tévhiteket. A teljes adás itt nézhető vissza: 

(Borítókép: Chris Rock és Will Smith 2005. július 20-án. Fotó: Lee Celano / WireImage / Getty Images)