Galambos Lajos visszavonul

2023.03.13. 08:03
A börtönbe való bevonulásra váró Galambos Lajos utoljára állt közönség elé Tatabányán. A mulatós sztár tüdőtágulata miatt kapkodott levegő után a nőnapi koncert közben, de a megpróbáltatások közepette sem veszítette el a humorérzékét. Lagzi Lajcsi szombati fellépése után bejelentette, hogy lemondta a további meghívásokat, egy időre visszavonul a színpadtól.

Ahogy arról az Index is beszámolt, szombaton Tatabányán adott nőnapi koncertet Galambos Lajos, akit energialopás és vesztegetés miatt ítéltek el. A mulatós sztárra három és fél éves börtönbüntetés vár Kecskeméten, ám megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva nem vonult be február 15-én, hanem halasztást kért január 30-án. A kérelmét elutasították, így csapott még egy utolsó bulit, ami alatt végig jó hangulatban volt, és a számok között sokszor viccelődéssel ütötte el az időt. 

Megjegyezte azt is, hogy milyen nehéz villanyszerelőt találnia, mert senki sem meri elvállalni.

Lagzi Lajcsi Boldogasszonypusztán fogadta a Bors munkatársát, aki elkísérte őt a tatabányai fellépésre. A Dáridó című műsor egykori házigazdájának tüdőtágulata van, ezért orvosa azt tanácsolta neki, kevesebbet trombitáljon. Galambosnak ez nagy bánatot okoz, mivel elmondása szerint ez olyan, mintha elvennék tőle az oxigént.

Mint kiderült, a tatabányai koncert volt Galambos Lajos utolsó fellépése, ugyanis bejelentette a visszavonulását.

A Bors azt írja, az előadóművész próbálta leplezni az elmúlt időszak keserűségeit, sokat poénkodott, de látszott rajta, hogy fizikálisan megterhelő számára a trombita megszólaltatása. Galambos Lajos – mint minden egyes fellépése előtt – most is hosszan megbámulta magát a tükörben. Felidézte, hogy jó néhány évvel ezelőtt egy ilyen pillanatban a lábához bújt a kislánya, aki kifűzte a cipőjét, mert nem akarta, hogy az édesapja elmenjen otthonról.

Tudom, hogy fogadásokat kötöttek, lesz-e buli, vagy sem. Hát lesz buli! A dáridó ott van, ahol én vagyok, és ez már így is marad. Ugyanakkor a saját elhatározásomból és persze az egészségi állapotom okán is, egyelőre visszavonulok a színpadról

– mondta Galambos.

Hozzátette: ehhez az elhatározásához addig tartja magát, amíg véget nem ér a kálváriája. Ezt tanácsolta neki az orvosa mellett a családja is.

Csak úgy röpködtek a poénok

Galambos Lajost hatalmas lelkesedéssel fogadták a tatabányai Széchenyi Művelődési Házban, ahol még egy bevonulózenét is bejátszottak neki. A vendéglátók ezzel akarták biztatni a rá váró megpróbáltatások idejére. Erőt szerettek volna neki adni. Amint odalépett a mikrofonhoz, bemutatta a tévéstábot, amely a helyszínen várta őt. Ekkor azonnal elsütött egy poént.

Félreértés ne essék, a kamerák nem a Kékfény című műsorból jöttek!

A koncert közben felismert a nézők között egy villanyszerelőt. „Na, az ő tiszteletére eljátsszuk az Áramszünet című nótát” – folytatta a viccelődést.

Levegőért kapkodott koncert közben

A fellépés alatt komoly légszomj gyötörte, ezért többször is hátat fordított a közönségnek, mert nem akarta, hogy lássák, ahogy levegő után kapkod. Galambos Lajos szerint a publikum szórakoztatása a legfontosabb, akik mulatni szeretnének, és nem azért jöttek el, hogy azt lessék, mikor kapja el egy fulladásos roham.

A mulatós sztár nem tagadta, voltak olyan pillanatok az utolsó fellépésén, amelyeken nehezen lendült túl, de ezt a közönség nem igazán vehette észre. Azt mondta, megnyugtatta, hogy sokan voltak körülötte, akik azonnal a segítségére siettek volna, ha nagyobb baj történt volna.

Az a helyzet, hogy én palack nélkül már nem megyek sehová

– mondta a trombitaművész, aki hozzátette, hogy az autója csomagtartójában ott volt egy oxigénpalack, amit a zenésztársai bármikor a színpadra vihettek volna, ha úgy látják, hogy szükség van erre.

Mivel Lagzi Lajcsi 125 napot töltött már előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják, jó magaviselettel bízhat enyhítésben, és akár egy év után szabadulhat is.