Tornóczky Anita: Gratulálok a több ezer állatot sokkoló és megölő tűzijátékhoz

2023.08.21. 10:13
Egy kemény hangvételű Insta-posztban kelt a háziállatok védelmére Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség Alapítvány elnöke az augusztus 20-i tűzijáték után.

Az Európa legnagyobb tűzijátékaként is emlegetett eseményen vasárnap 34 ezer pirotechnikai effektet, grandiózus fény- és lézerjátékot, épületfestést, a Duna vizén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeget, valamint csaknem 900 drónt láthattak a nézők.

Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség Alapítvány elnöke – akit a 2021-es A Konyhafőnök VIP győzteseként is ismerhetünk – sokat foglalkozik állatokkal, illetve az állatok védelmével, jogaival. Korábban a kedvencekre a karácsonyi időszakban veselkedő veszélyekről nyilatkozott az Indexnek, most pedig kemény hangvételű Insta-posztban kelt ki az augusztus 20-i tűzijáték miatt.

Gratulálok ismét a kenyér és cirkusz jegyében milliárdokat elfüstölő, több ezer vadon élő és társállat sokkos állapotát és halálát okozó tűzijátékhoz. Csoda szép volt bizonyára, csak én »sajnos« nem láttam, mert 40 percig egy sokkosan őrjöngve támadó kutyát próbáltunk elrakni biztonságos helyre, hogy ne legyen ön- és közveszélyes

– írta a bejegyzésében. Ezenkívül arra kérte az embereket, hogy próbáljanak meg segíteni a sokkos állatoknak, ha pedig elveszett a kedvencük, akkor ellenőriztessék a csipregisztrációs adatokat.

A csipekkel kapcsolatban a Mol is kiadott egy közleményt a minap. Az energiavállalat azt írta: több mint 400 töltőállomásuk van, amelyből 200-ban ingyenes kutyachip-leolvasásra is van lehetőség. A kutak dolgozóinak célja, hogy segítsék az elkóborolt kutyusok biztos hazajutását a riadalom után.

Idén augusztus 20-án a tűzijáték mellett számos program várta az érdeklődőket, mozgalmas hétvégén vagyunk túl.