Csúfos vereséget szenvedett Harry herceg

2023.09.10. 14:16
A királyi sarj a német ZDF csatorna vendége volt, ahol a Match of the Day játékkal kedveskedtek neki, ám a herceg nemigen tudott pontot szerezni a játszma során.

Harry herceg a napokban érkezett újra Európába, hogy részt vegyen a WellChild-díjátadón az Egyesült Királyságban, ahol nem tartózkodott sokáig, mivel szeptember 9-én – egy nappal II. Erzsébet királynő halálának első évfordulóját követően – meg kellett nyitnia az idei Invictus Játékokat Düsseldorfban. Mint ismert, még ő álmodta meg 2014-ben az Invictus Játékokat, amelyen veterán és sérült katonák indulnak. A királyi sarj a megnyitót követően helikopterrel távozott, mivel a német ZDF csatorna vendége volt.

Az Aktuellen sportstudio című műsorban tette tiszteletét, hogy népszerűsítse az Invictus Játékokat, és annak ellenére, hogy abban az idősávban rendszerint a német Bundesliga aznapi történéseit tárgyalják ki, a herceg kedvéért kivételt tettek. A Match of the Day formátum ottani kiadásával kedveskedtek neki, és a helyszínre érve Harry egy meccsen találta magát, amelyen nemigen szerepelt jól – írja a Daily Mail.

A herceg nem akárkit kapott ellenfelének a műsorban, mint a német védelmi minisztert, Boris Pistoriust. A játék lényege az volt, hogy egy focikapu két ellentétes sarkában lévő lyukba kellett berúgniuk a labdát, ami a látottak alapján a politikusnak jobban ment. Pistorius egymás után kétszer is betalált, míg a királyi sarj a győzelem helyett inkább arra koncentrált, hogy megnevettesse a közönséget. 

Végül egyetlen pontot sem szerzett, ahogy az Invictus Játékok versenyzői, Angelo Anderson és Jens Niemeyer sem. Ugyan a korábbi megegyezésük alapján, mivel ő vesztett, a helyi fociklub, az FSV Mainz 05 mezét kellett volna viselnie, a házigazdák rájöttek, hogy nincs náluk egy sem belőle. A műsorvezető így elvett egy FSV Mainz 05 sálat a közönség egyik tagjának nyakából, és a királyi sarjnak adta. A herceg egyébként azzal is viccelődött, hogy a védelmi miniszter lehetne a német csapat új menedzsere, mire Pistorius azt válaszolta:

Van elég bajom.

Egyedül érkezett

Az idei Invictus Játékok szeptember 9–16-ig tartanak Düsseldorfban, az esemény megnyitójára egyedül érkezett a herceg. Felesége, Meghan Markle Kaliforniában maradt két gyermekükkel, Archie herceggel, illetve Lilibet hercegnével, és az előzetes hírek szerint csak a záróünnepségre utazik majd az országba. A versenyt a Merkur Spiel-Arenában tartják, ahol 21 nemzet több mint 500 résztvevője méri össze tudását. Az esemény végén megrendezett ceremónián Rita Ora lép majd fel.