Több mint 6 millió forintos sneakert villantott a magyar válogatott kézilabdázó

2023.10.24. 20:41
A magyar kézilabda-válogatott irányítója, Lékai Máté nemrég egy egyedi sneakerről osztott meg fotót az oldalán. A SneakerSpotter nevű blog szerint ennek ára több mint 6 millió forint lehetett.

A SneakerSpotter még szeptemberben kezdte el elemezni a magyar közéleti szereplők sneaker cipőit. Elsőként Szijjártó Péter, Szoboszlai Dominik és a rapper Manuel cipőit mutatták be.

Az oldalon most arról írtak, hogy a kézilabdázó Lékai Mátéról már korábban is tudni lehetett, hogy kedveli a sneakereket. Most viszont egy egészen ritka darabot mutatott meg a gyűjteményéből egy fotóval.

Az oldal szerint ez egy Adidas Human Race NMD Pharrell x Chanel típusú cipő – vagyis a Chanel ruhamárka és az amerikai énekes-producer Pharrell Williams által közösen tervezett cipő (az énekes már az utóbbi években is feltűnt a divatvilágban, saját márkát is alapított).

A SneakerSpotter szerint a szóban forgó cipőt 2017 novemberében dobták piacra limitált darabszámban: összesen 500 párt adtak el belőlük a híres párizsi Colette high fashion butikban, 1160 dollár (kb. 420 ezer forint) listaáron. Mivel ennél többet akartak vásárolni a vevők, ezért sorsolás útján kellett eldönteni azt, hogy kikhez kerül az 500 pár cipő. Mint a blog írja,

A SZŰK KÍNÁLATBÓL ADÓDÓAN A CIPŐ TOVÁBBÉRTÉKESÍTÉSI ÁRA A sokszorosára NŐTT.

Ahogy írták, jelenleg nagyon kevés darabot lehet találni a másodpiacon ebből a cipőből, ám az biztos, hogy novemberben, a budapesti Sneakerness fesztiválon ezt is megtekinthetik a látogatók, ugyanis a szervezők kiállítják.

A  SneakerSpotter a most elérhető férfiméretek alapján igyekezett kiszámolni azt az árat, amennyiért most meg lehetne vásárolni a cipőt. Az oldal szerint ez az ár jelenleg

nem kevesebb mint 17 ezer dollár, vagyis átszámítva körülbelül 6,15 millió forint lenne. 

A sneakerekre egyébiránt nemcsak az ismert közéleti szereplők költenek sokat, hanem az egyszerű fiatalok is gyakran hajlandók százezreket kiadni értük. Ezt a témát egy videós anyagunkban jártuk körbe az Indexen.