Az ismert katolikus pap szerint Tóth Gabinak tisztáznia kellett volna, hogy bűnben jár

2023.11.12. 15:25 Módosítva: 2023.11.12. 15:26
Nem először fordul elő, hogy Tóth Gabi válása apropóján megszólal a katolikus egyház egy-egy ismert lelkipásztora: ezúttal Bese Gergő római katolikus pap fejtette ki a véleményét a keresztény hitéről valló, válófélben lévő énekesnőről.

Bese Gergő, a közéleti témákban is időről időre megszólaló, jobboldali római katolikus plébános a Demokratának adott interjúban válaszolt egy Tóth Gabival kapcsolatos kérdésre, amiből kiderült, hogy mi a véleménye az énekesnő válása körül kialakult botrányról.

Az volt a baj, hogy a botrány kirobbanása előtt közvetlenül is hangoztatta a keresztény, családvédő meggyőződését, miközben már benne járhatott a bűnben. Neki kellett volna levonnia a megfelelő következtetéseket. Ki kellett volna állnia, megvallani, hogy elbukott, tisztáznia kellett volna a helyzetet, nem hagyni kétségeket

– fogalmazott az atya, hozzátéve, hogy az egyház ellenségei így az énekesnő botlását felhasználva érvénytelenítik el a hitét.

Még augusztusban látott napvilágot a hír, miszerint Tóth Gabi és Krausz Gábor elválnak. Az Index is írt arról, hogy Tóth Gabi férje, Krausz Gábor séf a közösségi oldalán jelentette be, hogy hat év után különválnak az útjaik.

Tóth Gabi és Krausz Gábor még 2019-ben házasodott össze, majd az év decemberében megszületett első gyermekük, Hannaróza. A házaspár azért döntött a válás mellett, mert az énekesnő és a fellépésein vele együttműködő Fricska táncegyüttes egyik táncosa, Papp Máté Bence egymásba szerettek.

Bese Gergő atya nem az első keresztény egyházi vezető, aki véleményt fogalmaz meg Tóth Gabi válásáról, korábban Fábry Kornél püspök is megszólalt. Ő arról beszélt, hogy szívesen látná Tóth Gabit egy teára, és meghallgatná őt, majd irgalmasságra intette azokat, akik ítélkeznek.