A bíró szerint Istenes Bence számos szabálytalanságot követett el sztárboxos meccsén

2023.11.29. 10:46
Rácz Jenő és Istenes Bence sztárboxos összecsapása nem ment zökkenőmentesen. Noha a meccset Rácz Jenő nyerte, még napokkal később is ment a szócsata a két fél között. Az RTL megkérdezte a ringbírót, Gábris Bulcsút, mennyit hallott a két fél szájkaratéjából, és hogy mit gondol, mennyire volt szabályos a küzdelem.

A meccset vezénylő bíró nem kertelt:

Bence többször volt szabálytalan, a tisztább bunyót én Jenőnél láttam.

Noha felfokozott volt a hangulat, Gábris Bulcsú úgy véli, profi körökben is elszabadulnak az indulatok, és semmi olyan nem történt, ami miatt indokolt lett volna félbeszakítani a meccset. Egy pillanatban mégis közel kerültek ehhez, amikor a bíró utasítása ellenére sem maradt abba az adok-kapok.

Ekkor Bence »Állj!« után ütött. Jenő hátralépett, és letette a kezét. Bence akkor ütött a fejére, amikor már leállítottam őket, és Jenő nem védekezett, ezért közbe kellett avatkoznom, és figyelmeztetnem, hogy sportszerűen játsszon. »Állj!« utáni ütés tilos az ökölvívásban

– idézi az RTL a ringbírót.

A meccs után napokig attól volt hangos a bulvársajtó, hogy Rácz Jenő elviekben vállalhatatlan dolgokat szólt oda Istenes Bencének. Gábris Bulcsú ebből semmit nem hallott, azt mondta, „borzalmas hangzavar volt”. Ettől függetlenül azt látta, amikor az első menetben Rácz Jenő valamit odasúgott Istenes Bencének, akkor pedig felszólította őket, hogy a bokszra koncentráljanak.

Nem szokatlan a kóstolgatás

A bíró maga is bevallotta, Istenes Bence valóban jelezte felé, hogy Rácz Jenő kemény dolgokat mondott neki, de mivel nem tudta száz százalékban megállapítani, hogy a séf valóban átlépett-e egy határt – tekintve, hogy nem hallotta –, ezért nem tudott mit tenni.

Ha egy meccsen ilyen hangzavar van, és nem lehet megállapítani százszázalékos biztonsággal, hogy valaki sportszerűtlen dolgokat mond-e, akkor nekünk nincs lehetőségünk csak az egyik oldal panaszaival foglalkozni. Egyébként mindkét fiú beszélt a másikhoz meccs közben, ezért figyelmeztettem is őket. Ez nem szokatlan a ringben, hozzátartozik a bokszhoz, ahogy a fociban vagy más sportokban is előfordul ilyen

– fogalmazott Gábris Bulcsú.

A bíró ennek ellenére úgy véli, izgalmas és színvonalas küzdelem volt, ha pedig a két fél újból megütközne egymással, szívesen elvállalná újból a ringbíró szerepét. Ettől függetlenül, ha ez valaha is megtörténne, több higgadtságot szeretne látni a versenyzőktől, hogy abszolút a boksz kerülhessen előtérbe.