Olyan dolog történt a brit királyi családban, amire 30 éve nem volt példa

GettyImages-1157455201
2023.12.26. 17:41
Rég nem látott személy jelent meg a királyi család hagyományos karácsonyi istentiszteletén: Károly király testvére, András herceg mellett feltűnt korábbi neje, Sára yorki hercegné is, aki több mint 30 éve nem vett részt ezen az eseményen. A pár még 1996-ban vált el, két gyermekük született.

A hagyomány szerint karácsony reggelén a királyi család tagjai részt vesznek a reggeli istentiszteleten. A szokás ebben az évben is folytatódott, Károly király vezette a sétát a kelet-angliai norfolki Sandringhamben található birtokukról, ahol a monarchia első számú famíliája általában ünnepli a karácsonyt. 

Mindez önmagában véve egyáltalán nem újdonság, hiszen ez minden évben része az ünnepi menetrendnek, ezúttal azonban a nagy érdeklődés övezte eseményen egy rég nem látott arc is feltűnt,

a sétán részt vett a király testvére, András herceg is, aki – nem kis meglepetésre – ezúttal volt felesége, Sarah Ferguson oldalán gyalogolt.

Mindez azért is különös, mert András herceg a legtöbb nyilvános eseményen részt sem vehetett azóta, amióta Virginia Giuffre azzal vádolta meg, hogy három alkalommal is szexuálisan zaklatta őt, amikor még kiskorú, 17 éves volt. A herceg a vádat mindvégig tagadta, végül pedig peren kívül sikerült megegyeznie a nővel. 

Ráadásul karácsony reggelén Andrew oldalán volt felesége, Sarah Ferguson, azaz Sára yorki hercegné, aki több mint 30 év után először kísérte el a királyi családot az ünnepi istentiszteletre. A pár ugyan 1996-ban elvált, de közel maradtak egymáshoz, közös otthonuk volt, és gyakran látták őket közös lányaikkal, Beatrice és Eugenie hercegnővel.

Az istentiszteleten Károly király is felszólalt, aki a béke fontosságát hangsúlyozta.

Mindent meg kell tennünk egymás védelme érdekében. Jézus szavai aktuálisabbnak tűnnek, mint valaha, azaz tégy másokkal úgy, ahogy ők tennének veled. Ez arra emlékeztet bennünket, hogy képzeljük magunkat felebarátaink helyébe. Békés karácsonyt kívánok a földön mindenkinek, és jóakaratot ma és mindig

– idézi a királyt a Deadline

(Borítókép: Sára hercegné és András herceg 2019. június 21-én. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)