Nem szabadulhat a börtönből Tupac feltételezett gyilkosa

2023.12.30. 08:10
Keefe D-t szeptember végén tartóztatták le a rapper, Tupac Shakur ellen elkövetett merénylet megszervezésével kapcsolatban. Bár a férfi ártatlannak vallja magát, így kérvényezte, hogy szabadlábon védekezhessen a tárgyalásig, a hatóságoknak több olyan bizonyíték is a birtokában van, amelyek indokolttá teszik, hogy rácsok mögött maradjon.

A rapper Tupac Shakur meggyilkolása óta 27 év telt el, ám máig kérdéseket vet fel a halála. A rendőrség az elmúlt hónapokban bukkant forró nyomra, így szeptember végén letartóztatták Duane Davist, azaz Keefe D-t, aki már régóta a nyomozók látókörében volt. Egy, az életéről szóló memoárban ugyanis maga ismerte el, hogy abban a Cadillacben ült, amelyből az autós lövöldözés kitört. Sőt azt is többször bevallotta, hogy tagja volt a bandának, amely megölte a rappert. Mint a kötetben kifejtette, 2010-ben beszélt Tupac haláláról a szövetségi és helyi hatóságoknak. Akkor 46 éves volt, és kábítószerrel összefüggő vádak miatt életfogytiglani börtönbüntetés várt rá, ezért beleegyezett abba, hogy tárgyal a hatóságokkal. Elmondása szerint megígérték neki, hogy széttépik a vádiratot, ha segít nekik. 

Keefe D ellen szeptemberben vádat is emeltek, mivel a rendőrség azt állítja, hogy a lövöldözést az unokaöccsével együtt tervelte ki, miután egy kaszinóban összevesztek a rapperrel. A férfi ugyanakkor november elején ártatlannak vallotta magát, és a múlt héten ügyvédei azt kérték a bíróságtól, hogy szabadlábon védekezhessen a júniusi tárgyalásig, valamint kérelmezték, hogy óvadéka ne haladja meg a 100 ezer dollárt. A bíróság mindezt elutasította, közlésük szerint nyomós okuk volt arra, hogy így döntsenek. 

A TMZ által megszerzett dokumentumok alapján az ügyészek szerint Keefe D kérése abszurd, mivel Tupac Shakur feltételezett gyilkosa túl veszélyes. Ezt többek között azzal támasztották alá, hogy a férfi az évek alatt számos alkalommal bevallotta, hogy részt vett a Tupac-gyilkosságban.

Mint kiemelték, mindemellett a gyanúsított a rácsok mögül többször is megfenyegette a tanúkat. Az ügyészek álláspontja szerint egy egész hegynyi bizonyíték áll a rendelkezésükre, köztük Keefe D saját szavai, amelyek arra utalnak, hogy a férfi szervezte meg a rapper 1996-os meggyilkolását. Ennek értelmében Nevada állam arra kérte a bíróságot, hogy egészen a júniusi tárgyalásig tartsa börtönben a gyanúsítottat. 

(Borítókép: Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport